Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 17 januari 2010

Skiën en langlaufen met kort haar !

Klik hier voor alle foto's van afgelopen week !

Dinsdag kwam de buurman (Karsten) de waterleiding naar en in de keuken ontdooien.
Gewapend met een warmtepistool kroop hij door een luik in de woonkamer onder de grond. Maar net als hij de warmtepistool had aangedaan, vlogen de stoppen er natuurlijk alweer uit.
Na zo'n 3x proberen, en nadat voor de derde keer de stoppen om je oren vlogen, heeft hij besloten om maar even een stroomaggregaat op te halen. Hiermee ging het een stuk beter. Na ongeveer 20 minuten hadden weer stromend koud en warm water. Kartsen heeft gelijk de leidingen onder ons huis geisoleerd, en samen met de stijgende temperaturen zal het wel weer even duren voordat de waterleidingen hier weer bevriezen. Ja, je leest het goed. Stijgende tempraturen....was het de afgelopen week nog gemiddeld -20, (twee weken geleden ondertussen), deze week schommelde de dagtemperatuur net onder het vriespunt...een stuk aangenamer dus.


Sanne is de afgelopen weken weg van de film "Heksje Lilly", en niet alleen van de film...maar ze wilde ook het kapsel van heksje Lilly. Dus….na veel denken en praten, heeft Chantal afgelopen woensdag zelf de schaar in het haar van Sanne gezet. Reuze spannend, voor zowel moeder en dochter...Komt dat wel goed ? Maar het resultaat is verassend! Sanne is er erg blij mee, en wij hebben een nieuwe dochter. Zelf vinden we ook dat het haar erg leuk staat!


Afgelopen donderdag zou Chantal naar de Ikea gaan, maar ipv Ikea is ze toch naar Arendal gegaan. Meer aanbod en minder ver weg. Dinsdag zijn Natasja en Chantal naar aerobics geweest, voor Natasja was dat de eerste keer. En ze vond het leuk! Dus dat gaan we zeker vaker doen! Sanne is wezen langlaufen met school en Dennis en John zijn woensdagavond gaan skieen. Dat skieen gaat steeds beter, en op de woensdagavond, een verlichte berg afskieen met muziek op de achtergrond…heerlijk !
Zaterdag hebben we een rondje in de buurt gemaakt. Via Åmli zijn we naar Tvedestrand gereden om daar te kijken naar een bevroren waterval bij het ’jernverkmuseum’. Dat was een spectaculair gezicht.
Wat een ijsmassa zeg !


Zondag zijn we op tijd opgestaan, om samen met Dennis en Natasja en natuurlijk de kids te gaan Skiën. Het is super leuk om samen met de kids de berg af te glijden. Na een uurtje of twee warme chocomel en koffie om vervolgens nog wat verder te skieen. Luke vond het vandaag zo leuk, dat hij niet meer naar huis wilde!

Op de terugweg naar huis zijn we langs een Duits stel geweest die ongeveer gelijktijdig met ons zijn geemigreerd. Zij zijn nu bezig met het laten bouwen van hun nieuwe huis. Erg fijn om even met mensen te spreken die in hetzelfde proces zitten als wij. Alleen dan al een stuk verder zijn. Hierdoor krijg je voor jezelf een steeds beter beeld van de mogelijkheden en de onmogelijkheden die er zijn.


Links staat een interactief kaartje van Vegårshei waarop we voor ons intressante objecten zulllen gaan plaatsen. (waar we misschien een woning willen gaan bouwen bv) Deze zal regematig van nieuwe informatie worden voorzien !
Klik hier voor een grote kaart !


Chantal heeft deze week te horen gekregen, dat ze op 1 februari in haar nieuwe functie begint. Dat is dus een maand eerder dan gepland. Inmiddels is ze druk bezig met orienteren en inwerken. De eerste cursus staat ook al op de planning: de aangepaste, nieuwe noorse wet en regelgeving m.b.t. bouw en bouwvergunningen.

Planning komende week :
  • woendagavond gaan John met de kids zwemmen, en Natasja en Chantal gaan samen skiën
  • Joop moet donderdag naar de dierenarts (jaarlijkse prikjes)
  • donderdag zijn Dennis en Natasja 10 jaar getrouwd !
  • komend weekend : skiën !