Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 24 januari 2010

Een normale week


Klik hier voor alle foto's van de afgelopen week !


Dinsdag is Joop naar de dierendokter geweest voor zijn jaarlijkse vaccinaties en een bloedproef voor Rabies. Over deze bloedproef krijgen we binnen twee weken bericht en weten we of Joop vanaf nu mee mag op vakantie naar het buitenland en dus ook naar Nederland.

Dinsdagavond was het het wekelijkse aerobicuurtje voor mij. Dat is in een gebouwtje ongeveer 10 minuten rijden van ons huis. Met ongeveer 5 vrouwen zijn we dan in een zaaltje met harde muziek, gewichtjes en een matje. Achteraf wordt er soms koffie gedronken en gekletst. Heel anders dus dan in Nederland waar ik soms tussen 30 vrouwen en mannen in stond in de sportschool Hoogvliet. Maar erg leuk en lekker om een beetje extra beweging te krijgen. Om de week gaat Tas ook mee.

Het begin van mijn nieuwe baan gaat nu opschieten. In plaats van 1 maart begin ik 1 februari al. Dat is super, want in de praktijk ben ik natuurlijk de hele tijd al gewoon aan het werk, maar dan in een stageplaats. Wel spannend de vaste nieuwe baan: nu gaat er echt iets van me verwacht worden. Maar ik heb er erg veel zin in en zie het als een grote uitdaging. Afgelopen week heb ik met meerdere mensen gesproken binnen de gemeente over de functie, het werk, de verwachtingen enz.

Woensdag was het weer een avondje beweging: toen gingen Tas en ik skieen ’s avonds. Amber ging gezellig mee, want de andere drie kinderen waren met John mee naar zwemles. Skieen was weer leuk, hoewel het wel snel druk werd, waardoor we lang in de rij stonden.

Zaterdag stonden we al vroeg op de skihelling in Myra. De piste gaat om 10 uur open en tussen 10 en 12 is het het rustigste. Heerlijk was het en het ging super! Voor het eerst konden we allemaal gelijktijdig op de skies staan, zonder de kinderen te moeten begeleiden. Luke gaat nu ook volledig zelfstandig de berg af. Alleen heeft hij iemand nodig die de skilift tussen zijn benen stopt. Hij wacht dan gewoon bij de lift tot 1 van de volwassenen bij de lift komt, die hem helpt. Zaterdag was het zo rustig dat we zodra we skieend beneden kwamen, bijna meteen weer de skilift op konden skieen zonder te hoeven wachten.


Het heeft net voor het weekend weer aardig gesneeuwd. Er ligt een aardig dik pak sneeuw en we verwachten na het weekend nog meer. De voorspellingen zijn overigens op het internet erg onbetrouwbaar. De laatste weken klopt het wat betreft sneeuwval niet echt. De temperatuur ligt net onder de 0 graden.
Maandag komt er een vertegenwoordiger van een huizenbouwer langs om te praten over de mogelijkheden om een eigen huis te bouwen. Dat wordt de derde die we spreken. Onze ideeen zijn nog steeds in een orienteringsfase, maar het wordt wel steeds aannemelijker dat we straks onze eigen woning laten bouwen in plaats van een bestaande woning te kopen. Wat dat laatste betreft is het aanbod gewoon erg klein, waardoor ook de keuze erg beperkt wordt. Daarnaast zou het natuurlijk geweldig zijn om je eigen huis te kunnen laten bouwen op de plek naar eigen keuze. Het proses doorlopen we samen met Dennis en Natasja. Die net als ons aan het orienteren zijn.
Zondag zijn we weer terug gegaan naar een plek die ons erg aanspreekt om een woning te laten bouwen. De eigenaar van een woning die daar reeds staat, is de vader van een vriendje van Luke. Hij heeft ons rondgeleid en veel informatie gegeven over zijn eigen ervaringen en over de locatie. Hij gaf ons een toertje door een meter sneeuw….op zoek naar de kavels. Dat was erg informatief en goed om te doen. Na de uitgebreide rondleiding kregen we nog søsterkake en koffie en hebben we nog wat verder gekletst. We zijn zeker wel enthousiast over de locatie, maar realiseren ons ook dat alles moet gebeuren en dat het een lang en ondoorzichtig proces is. Naast het huis, moet er water, stroom, een vlakgemaakt stuk grond en een weg komen. Kortom: alles dus! Wat er nu wel aanwezig is, is het uitzicht, de grond en veel bomen.

Aan de achterzijde van de skihelling in Myra is er een 'hoppebakken', afwel een skischans. Deze schans is niet bedoeld om gewoon maar even af te skieeen, maar is er voor getrainde sprigers die af en toe komen trainen of wedstrijden houden. Dit weekend waren er wedstrijden en hebben we dus even gekeken. Nadat de deelnemers eerst te voet (via een trap) de helling beklimmen, komen ze met een enorme vaart naar beneden en maken sprongen van tussen de 90 en 99,5 meter.
Die laatste afstand is het record, wat afgelopen zaterdag behaald is.

 Agenda voor komende week :
  • Maandag komt de huizenbouwer praten
  • Dinsdag is de barnehage gesloten en gaat Chantal een paar uurtjes naar de gemeente om een raadsvergadering bij te wonen. Luke gaat dan een paar uurtjes gezellig naar de buurbvrouw
  • Dinsdag ’s avonds is er weer aerobics.
  • Woensdag gaat John weer de skies aantrekken en oefenen op de skihelling.
  • Chan gaat woensdagavond met Luke en Sanne zwemmen.
  • Woensdag is ook Liz jarig. Gefeliciteerd Liz !