Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 2 november 2009

Halloween!

De Bioscoop
Dinsdag was er weer dorpsbioscoop, waar de kinderfilm G-force draaide. De kinderen vonden het weer erg leuk, maar vooral ook omdat we chips en drinken bij ons hadden tijdens de film. Het was minder druk hier bij de film in Myra, ten opzichte van de vorige keer in Åmli. Overdag had Luke al een leuke dag gehad op de barnehage, omdat ze naar een indoor speelparadijs waren geweest in Treungen, gerund door een Nederlands gezin. Met de vijfjarigen van de andere barnehage gingen ze er samen naartoe. Borras was er ook bij en Luke had het super naar zijn zin.

Muizen
Het barst van de muizen in ons huis en kelder. Maar dat schijnt normaal te zijn. Ongeveer om het jaar is het hier een muizenjaar. Dan duiken ze overal in grote getalen op. Bij ons zaten ze vooral in de kelder, maar al snel bleek dat we er 's nachts in huis meer last van hadden dan in de kelder. Vooral in de gang zitten ze veel, zodra Joop uit de buurt is. Dus sinds precies 2 weken hebben we volop muizenvallen gezet....en precies sinds 2 weken al 31 van die beestjes gevangen. Vandaag dook Joop weer eens druk de hoek in in de gang. En nadat we de bakken met schoenen hadden weggehaald, bleek er een enorm gat te zitten in de vloer! Daar komen ze dus duidelijk vandaan! Dus gelijk maar even dicht gemaakt en maar eens kijken of dat scheelt de komende dagen.

Mexicaanse griepprik....svineinfluensa
Net als in Nederland, is ook de vaccinatie tegen de mexicaanse griep (svineinflusensa) hier actueel. De risicogroep kon zich afgelopen week inenten en dus hebben Chantal en de kids zich (vanwege astma) alvast laten inenten afgelopen vrijdag. Luke was er zaterdag wel een beetje slap door, maar gelukkig was hij er zondag weer helemaal bovenop

Arendal
Tja, dat moet af en toe even....op en neer naar Arendal op een zaterdag. Dus dat deden we afgelopen weekend. Vooral om nieuwe skies te kopen. Vorig jaar hadden we geweldige beginnersskies gekregen van Dick uit Nederland, maar helaas zat er de laatste keer meer sneeuw tussen dan onder de skies, dus hebben we maar besloten nieuwe te kopen. Maar zeker voor het eerste proefjaar waren de oude beestjes super om op te oefenen! (met dank aan Dick!) Zodra de skihelling in het dorp weer open is kopen we een seizoenskaart en gaan lekker oefenen met de kids.

Halloween
En zaterdag was het Halloween! Wat een onzin! Maar de kids waren er helemaal vol van....wilden zich heel graag verkleden en bij de buren langs de deur! Dus tja....daar moeten we natuurlijk wel iets mee. Dus in Arendal hebben ze een Halloween outfit uitgezocht en gingen ze bij ALLE buren op Kil (2 dus, want alle Nederlanders waren al bij elkaar) langs de deuren. Daar kregen ze snoepjes, drinken en geld om de volgende dag een ijsje te kopen. Luke hebben we met veel moeite in een skeletpak weten te hijsen. Die arme jongen was niet zo lekker die dag. maar de volgende dag was hij er weer helemaal bovenop en blij dat hij de snoepjes aan de deuren heeft gehaald.

Luke bij een vriendje!
En zaterdag werden we gebeld door een moeder van Luke zijn beste vriendje op de barnehage. Of Luke daar komt spelen! Dus zondag Chantal op en neer naar Myra om Luke te brengen en te halen bij zijn vriendje. Hij vond het super leuk om daar een paar uurtjes te zijn en heeft pizza mee gegeten. Volgende keer komt dat vriendje bij ons. Luke zei na afloop vooral dat hij ook in zo'n huis wil wonen. Nou, wij ook wel! Ongelooflijk wat een groot huis dat was! daar ging onze woning minstens 4 keer in.Sanne en Luke thuis

Examen Noors
Maandag deed Chantal mee aan een mondeling en schriftelijk examen Noors. Dat was in Arendal en duurde ongeveer de hele dag. Schriftelijk ging erg goed, mondeling ging helaas wat minder goed. Afwachten maar wat het resultaat is! De uitslag wordt tussen nu en 2 december bekend gemaakt.

De komende week
- dinsdag Sanne naar sport
- woensdag kinderen naar zwemmen en Sanne naar de tandarts (voor de eerste keer)
- donderdag voortgangsgesprekje op de barnehage
- zondag Chantal werken in de elandensoep