Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 15 november 2009

Er is weer sneeuw gevallen!

En toen viel er 15 cm sneeuw
Dinsdagavond zijn Natasja en Chantal met Anouk en Sanne naar een toneelvoorstelling geweest op school, waar Amber aan meedeed. De drie meiden hadden eerst een uurtje gesport en gelijk erna was er een voorstelling van de kinderen van de derde klas, in de kantine van de sportzaal.
Het was een hele drukte! Veel ouders en andere aanhang waren op het optreden afgekomen waarbij de kinderen van de derde klas allemaal optraden en een rol vertolkten als een sprookjesfiguur. Amber moest ook een paar regels zeggen. Uiteraard was ze net als de meeste andere kinderen, erg zenuwachtig, maar het ging erg goed!

Als afsluiting werden er liedjes gezongen door de kinderen en was er voor iedereen koffie, limonade en cake. En natuurlijk ontbrak de typisch Noorse loterij niet! Sanne won een speculaashuisje in de loterij: een huisje dat je kunt maken van speculaas, om daarna zelf verder te versieren. De kinderen vonden het erg leuk en voor ons goed om weer eens met wat ouders te kletsen.

En toen op vrijdag….viel er sneeuw! De hele dag door! Het was niet superkoud, maar voldoende om het te laten liggen op vrijdag. Chantal was de hele dag in de weer geweest voor haar werk: in Myra de winkels en bedrijfjes langs geweest om advertenties te regelen voor de gemeentelijke kerstfolder. Daarna reed ze met de Audi (ondertussen met winterbanden) naar huis en deed er ongeveer 35 minuten over in plaats van 20. Een hele laag sneeuw lag er en het bleef sneeuwen.

Sanne zou ’s avonds naar een verjaardagsfeestje gaan van een klasgenootje, maar helaas hebben we dat, in verband met de sneeuw, maar afgeblazen. Het feestje was namelijk aan de andere kant van de gemeente en we hadden geen idee hoeveel sneeuw er nog zou vallen als we Sanne weer moesten ophalen . Maar de pret was er niet minder door, want de kinderen hadden het prima naar hun zin in de sneeuw!

S’ avonds zijn we bij Dennis en Natasja blijven hangen en de kinderen hebben daar geslapen. De volgende ochtend zijn Chan en John toen even een flinke wandeling gaan maken met Joop….door de verse sneeuw in het bos. Dat was weer een sprookje! Alles wit en bedekt met een dikke laag sneeuw. Overal waren de verse voetsporen van herten, elanden en andere dieren weer duidelijk te zien. En Joop vond het wel wat in de sneeuw!


En toen viel er 15 cm sneeuw
Klik hier voor alle foto’s

Maar het werd warmer…overdag was het een graad of 5 dus dooide het heel hard. Bizar hoe snel alles wit is en vervolgens alles ook weer binnen een korte tijd weg kan zijn. In de loop van zondag was de meeste sneeuw weer weg. Voor de rest van de komende week worden er iets hogere temperaturen verwacht tot 8 graden. De voorspelling is dus niet dat er nog meer sneeuw gaat vallen de komende week.

John heeft de hele week (Windows update) cursus gehad bij de gemeente.

Zaterdagavond hadden we de buren uitgenodigd…voor een klein feestje om te vieren dat we een jaar op Kil wonen. Dat was gezellig! Eerst de hele middag in de keuken gestaan om hapjes te maken, maar met de nodige hulp van Dennis en Natasja, kregen we een hele tafel vol met hapjes, waar goed van werd gegeten! Voor de kinderen hadden we een filmpje opgezet in Sanne haar kamer, dat vanuit haar bed te zien was op de door John opgehangen monitor. Luke was vooral veel aan het spelen met de kleinzoon van onze buren: een jongetje dat hij inmiddels goed kent en waarbij hij volgend jaar in de klas komt te zitten. Al met al een geslaagd feestje!

Sanne en Luke maken koekjes
Klik hier voor alle foto’s


Zondag heeft John samen met Sanne een vogelvoederhuisje in elkaar getimmerd. De vetbolletjes hangen er alweer aan. Daarna nog even een wandeling gemaakt in de omgeving, om het weekend weer af te sluiten.

De komende week…hebben we niet veel bijzonders op de planning staan….de gebruikelijke sportactiviteiten voor de kinderen….Chan dinsdag aerobics en maandag komt er iemand op bezoek van een Zweedse huizenbouwer om te praten over ‘het bouwen van een nieuw huis…wat dat kost enz’.