Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 23 november 2009

Het was een verrassend weekje…

Luke en opa op de spelcomputers

John zijn ouders kwamen op bezoek…en alleen ik (Chan) wist dat! Een week of 5 geleden hadden ze geboekt als verrassing voor John zijn verjaardag. En ik moest het geheim houden. Niet alleen voor John, maar ook voor de kinderen natuurlijk, want die kunnen zoiets niet voor zich houden!

Gedurende de afgelopen weken heb ik het aan Dennis en Natasja verteld. En in Nederland werden het ook steeds meer mensen die het wisten. Vrijdag zouden ze komen….ongeveer een uur nadat wij terug zouden zijn van ons werk. Dus de spanning steeg die dag voor mij!

De werkdag was bijna voorbij die vrijdag en toen…werden we op ons werk gebeld door de barnehage. Of we even met Luke naar de huisarts konden gaan, want hij was gevallen! Dat was wel even schrikken. Dus wij gelijk vanuit ons werk naar de barnehage en daar stond Luke….hij was met zijn hoofd tegen de scherpe rand van het raamkozijn gevallen en had een korte, maar wel diepe snee in zijn hoofd. Maar stoere Luke had niet gehuild! Maar hij keek wel een beetje beteuterd.

Bij de huisarts aangekomen, bleek dat hij twee hechtingen nodig had. Na een kleine verdoving, kreeg hij, liggend op een bed, 2 hechtingen. Hij vond het een beetje spannend, maar was verder erg rustig. Sindsdien heeft Luke een pleister op zijn hoofd en geen minuut meer pijn gehad! Vrijdag gaan de hechtingen er weer uit. Al met al viel het dus gelukkig wel weer mee!

Uiteindelijk waren we dus toch nog op tijd thuis vrijdag voor John zijn ouders. Ik was al bang dat een en ander verkeerd zou verlopen. Maar om half 5 ging de bel en John deed de deur open. Daar stonden ze! Dat was een hele aangename verrassing voor John. De kinderen reageerden heel cool…alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat opa en oma opeens voor de deur stonden. Uiteraard hadden ze een hele vuilniszak vol bij zich, met kado's en lekkere dingen.John krijgt kadootjes en ontbijtkoek op bed
Klik hier voor alle foto's

Zaterdag hebben we John zijn verjaardag gevierd met 's ochtends Nederlandse ontbijtkoek en kadootjes op bed.

Afgelopen weekend met opa en oma een keer uit eten geweest naar Pan Garden in Åmli en verder gewoon lekker tijd samen doorgebracht. De kinderen brachten om de beurt een nacht bij opa en oma in het huisje door. En vandaag zijn ze met Luke naar Arendal geweest. Morgen halen ze Sanne uit school en woensdag alweer op weg naar huis!

Verder hadden we afgelopen week weer veel muizen! Nu vooral op de schoorsteen en …… in de auto!!! Dat laatste is wel minder fijn, want ze eten aan de bekleding. Dus volop muizenvallen zetten overal. Vandaag hebben we de 6 muizenvallen maar uitgebreid naar 10. Joop is ook alert op de muizen (die helaas voor Joop vooral s’nachts overal tevoorschijn komen), want gisteren had hij er 1 in de keuken te pakken! Uiteindelijk wisten we Joop zover te krijgen om de, inmiddels dode muis, in te ruilen voor een worst.

Komende week staat er buiten de gebruikelijke sportactiviteiten, weinig op het programma. Het weer is overigens de afgelopen dagen vooral regenachtig. De temperatuur is aardig gestegen tot 8 graden overdag. Van de sneeuw is voorlopig niets meer terug te vinden. Maar dat kan ook zo weer omslaan.