Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 8 november 2009

Veel regen en de eerste echte sneeuw

Heel veel regen en dus heel veel water overal

De afgelopen week hebben we regen gehad. Veel regen! Ongeveer een halve meter.
Het stroomt met veel kabaal de bergen af richting het meer. Binnen een week tijd hebben we een hoogteverschil van een halve meter kunnen constateren in het meer. Overal langs de weg zijn er spontane watervalletjes ontstaan. Beekjes stromen langs de gruisweg naar beneden en overal ontstaan plasjes. Voor de kids een groot feest dus. Bootjes, harkjes
en schepjes zijn weer tevoorschijn gehaald. En daartussen een druk gravende Joop, het feest was dus compleet. Allemaal inclusief 'steeds weer smerige kleding' natuurlijk. Maar dat hoort erbij.

En toen....Sneeuw! Woensdag hadden we onze eerste witte deken! S'morgen was het rond het vriespunt en sneeuwde het.
Sneeuw! tot 10 cm op donderdag
Klik hier voor alle foto¨sVoor onze begrippen nog niet veel, maar de kids vonden het alweer prachtig. Maar in de nacht van woensdag op donderdag is er zo’n 10 cm gevallen !! S’nachts hadden we de sneeuwschuiver
al gehoord, maar toch denk je dan…zal best wel meevallen…maar niet dus! De Audi had zijn zomerbandjes nog en was echt niet opgewassen tegen 10 cm sneeuw.
Verder dan 100 meter vanaf de garage kwam John niet, om vervolgens om te draaien en niet meer verder te komen. Spinnende bandjes in de sneeuw dus. Uiteindelijk kwam de sneeuwschuiver weer voorbij en is de Audi met veel moeite weer in de garage gezet. We hebben donderdag dus maar gecarpoold met de Honda.

Donderdag maar gelijk de spijkbanden onder de Honda gezet. En vrijdag heeft ook de Audi zijn winterslofjes gehad.

Donderdag heeft Chantal nog even een voortgangsgesprekje gehad bij de barnehage. Er werd vooral verteld dat Luke het erg naar zijn zin heeft en dat zijn Noors steeds beter gaat. Ook dat hij doordoor zelfverzekerder is geworden en veel meer durft te praten en te uiten.

Zowel de kinderen als Joop vinden de sneeuw geweldig. Ze komen er ook allemaal even smerig uit. Natte kleding en natte hond dus. Zondag was de meeste sneeuw wel weer weg. Hoewel er in de bossen nog altijd wel redelijk wat blijft liggen. Zaterdagmorgen ging Joop samen met John op stap, en in de sneeuw vonden ze een hoop sporen van elanden, konijnen en reeen.

Het weekend hebben we een logé gehad: Kenneth, de buurjongen. Kenneth zijn ouders gingen een weekend weg, en hadden gevraagd of Kenneth bij ons mocht logeren.
Vrijdag rond etenstijd kwam Kenneth aanwaaien en hij is tot zondagmiddag gebleven. Was al met al wel gezellig. Vooral de kids vonden het super.

Chantal heeft zondagmiddag weer elandensoep mogen serveren, en is John met de kids gaan kijken naar de hut die Kenneth aan het bouwen is. Voor de rest was het een rustig weekendje.

Planning komende week :
- John heeft de hele week cursus
- Luke heeft maadagavond sporten en Sanne dinsdagavond.
- Dinsdag gaat Luke met alle 5 jarigen van de gemeente naar een verkeersbaan in Arendal met fietsen en skelters
- Woensdagavond gaan de kids weer zwemmen
- Zaterdagavond hebben we een ”Kil” feestje. Alle buurtjes zijn uitgenodigd omdat we nu iets meer dan een jaar op Kil wonen !