Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 24 mei 2009

Zwemmen en boompje omzagen


Het water wordt steeds aantrekkelijker....maar wel koud!
Klik hier voor alle foto's

Deze week was er bezoek bij Dennis en Natasja, uit Nederland. Henny en Jan waren er.
Het was wisselvallig weer met wat regen. Maar het weekend was het super lekker weer! Luke en Sanne hebben zelfs gezwommen! Het meer wordt steeds aantrekkelijker om te zwemmen bij mooi weer. Hoewel het water nog best koud is...15 graden nu.
Zaterdag wandelden we naar een strandje op een schiereilandje, waar de kinderen mochten spelen en met de voeten in het water mochten. Maar voordat we het wisten, stonden ze allebei in de de onderbroek en namen een duik in het koude water !

Op hemelvaartsdag heeft Chantal gewerkt en elandensoep geserveerd. John, de kids, Dennis en Natasja en Henny en Jan zijn toen langs gekomen en hebben soep gegeten. Jan en Henny, niet gewend aan de overheerlijke elandsoep, wisten niet wat ze mee maakte !!! Een stukje lokale rozijnencake, maakte het helemaal compleet.

Vrijdag en zaterdag hebben we gevaren met de buurman. De visnetten werden weer uitgezet en de boot werd regelmatig met 60 km/uur over het water getrokken. De kinderen gingen helemaal uit hun dak als ze met zijn vieren met de buurman in de boot zaten die hard over het water ging. Uiteraard een borrel of wijntje mee aan boord als de ouders en Henny en Jan gingen.

Zaterdag avond hebben we bij Dennis en Natasja vis gegrild die we die morgen hadden gevangen, en hebben we afscheid genomen van Henny en jan die helaas weer naar huis gingen, maar een ontzettende leuke week achter de rug hadden !

Zondag moest Chantal bijspringen bij de elandensoep. Was niet gepland, maar af en toe moet je de buren natuurlijk even helpen als ze omhoog zitten.

John had een andere uitdaging die dag: Naast onze garage staat een boom met een schimmel erin. Die moest omgezaagd worden. Het was een flinke boom van meer dan 100 jaar oud ! Dus de mannen konden hun zaagcursus nu in de praktijk brengen. En dat ging super! De boom kwam met een harde klap neer in de richting die ze bedacht hadden. Het touw wat je op de foto's ziet is gebruikt om de boom de juiste kant op te trekken, op het moment dat hij ingezaagd was. Maar zoals de theorie al voorspelde, was dit niet nodig en viel de boom keurig om volgens het boekje. Komende dagen wordt weer stammetjes splijten dus....nog meer brandhout voor de winter!
O ja, john heeft ook een nieuwe hobby : grasmaaien. Met het huidig weer, moet dit toch bijna weekelijks gebeuren. Hij is er bijna 2 uur mee bezig. Gelukkig heeft hij wel van de buurman een gemotoriseerde maaier gehad.