Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 10 mei 2009

Luke jarig! 5 jaar

Luke met zijn verjaardagskado
Klik hier voor alle foto s

Afgelopen vrijdag en zaterdag gingen John en Dennis met hun motorzaag onder de arm naar ... motorzaagcursus! Inmiddels hadden ze de afgelopen maanden in hun enthousiasme al een hele voorraad hout gezaagd en gehakt, wat nu netjes staat opgestapeld en te drogen voor de deur. Daarvoor hadden ze al de nodige instructies gehad van Joffe en de buurman, waarvan ze de eerste kneepjes van het bomen-zagen hebben geleerd.
De cursus was leuk en leerzaam! Ze weten nu hoe ze de zaag uit elkaar moeten halen en de basis-techniek geleerd van "een boom omzagen". Want dat is nog niet zo eenvoudig als dat het misschien op het eerste gezicht lijkt!

Chantal was met Luke en Sanne naar een zogenaamde Dugnad van de lokale buurtvereniging. Dat houdt in dat samen met buurtbewoners een dag wordt gewerkt aan het buurthuis en de omliggende speeltuin. Er was al een speeltuin aanwezig met wat toestellen, maar die is nu aangevuld met een voetbalveldje met echte doelen erin en met nog wat kleine speeltoestellen. Verder werd de speelomgeving druk schoongemaakt en vrijgemaakt van bladeren en takken.

De kinderen hebben heerlijk de hele middag gespeeld en natuurlijk werd het afgesloten met "worstjes op het vuur".
Zondag was het zover. Luke werd alweer 5 jaar! Amber en Anouk sliepen bij ons, zodat het feest s ochtends compleet was. Net voor 8 uur stonden ze met zijn allen op ons bed te springen... Luke wilde natuurlijk zijn kadootjes! Na alle kaarten uit Nederland gelezen te hebben, werden de kado s uitgepakt. Luke kreeg onder meer een Mario Kart racebaan, spiderman, een traktor, een zelfbestuurbare race auto en een jachtgeweer. De buren kwamen ook nog een klein kadootje brengen.
We hebben geen uitgebreid kinderfeestje gegeven voor Luke. Dat doet we volgend jaar! Als Luke 6 wordt en bijna naar school gaat. Maar Luke wilde graag naar Lekeland in Arendal. Een indoor speelparadijs. Met Dennis, Natasja en de kinderen gingen we er dus heen. Het was er lekker rustig en de kinderen hebben zich goed vermaakt. Wij hebben een beetje meegespeeld en zitten kletsen met de Nederlandse eigenaar van het speelparadijs.
Morgen viert Luke zijn verjaardag nog op de barnehage! Dus er staat hem nog een feestje te wachen....