Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 26 januari 2009

100 cm sneeuw ! !

Klik hier voor alle foto's van het weekend

Afgelopen weekend is er weer veel sneeuw gevallen, waardoor er nu gemiddeld op plaatsen waar geen sneeuw geschoven is, 1 meter sneeuw ligt!Je merkt nu dat het in sommige situaties in de weg gaat zitten die sneeuw. De wegen zijn goed begaanbaar, want daar wordt geschoven. Maar even sleeen of het ijs opvoor ons huis, wordt lastig. Zeker voor de kinderen! Het valt gewoon niet mee om door een meter hoge sneeuw te lopen. Luke verdwijnt regelmatig helemaal in de sneeuw. Maar uiteraard is het ook geweldig! Wij hebben dit nog nooit meegemaakt en iedere keer als er weer sneeuw valt, vraagtde buurman: "har du nok nå?", ofwel "heb je nu genoeg gehad?". En Steeds weer zeggen wij "nee! Nog een beetje!". Ze vinden ons maar vreemd die Noren...waarom zouden we in godsnaam meer sneeuw willen?

Afgelopen weekend zijn we op zaterdag naar Arendal geweest. We hebben een proefrit gemaakt in een potentiele 2e auto. Een Jeep Grand Cherokee. We waren er weg van. En als die door de NAF keuring (is ANWB keuring) komt, willen we hem kopen! We zijn eigenlijk op zo'n punt aangekomen dat we bijna bij iedere auto zeggen: "ja, doe maar! als het maar rijdt!". Want we zijn er een beetje moe van geworden, van die autojacht en niets is naast de deur. Even een auto bekijken tussendoor is er niet bij, dan moet je eerst een stukkie rijden en ben je eigenlijkde hele dag voor kwijt.

Zaterdagmiddag zijn we in Arendal gebleven. We hebben daar de kinderen even uitgelaten in een indoor-speelparadijs met de naam "Jumbo Lekerland". Een soort "jungle" of "ballorig" zoals we deze in Nederland kenden. Dat was erg leuk en groot! De eigenaar hoorde direct dat we nederlanders waren, want hij was ook Nederlands en was deze toko in de afgelopen zomer begonnen.We kregen gratis koffie van hem en hij kwam een praatje maken. Hij is met een Noorse getrouwd en is daarom naar Noorwegen verhuisd. De kinderen hadden dik naar hun zin en we komen hier vaker terug! Dat is zeker.

Zondag was het prachtig weer. Net iets onder nul, geen zuchtje wind, alles bedekt met een dikke laag sneeuw en een helder blauwe lucht. We zijn ongeveer de hele dag buiten geweest.De kinderen waren druk aan het sleeen op de weg en van de berg af bij Dennis en Natasja. We hebben een gang gegraven in een berg sneeuw en de kinderen kropen in en uit het hol. Dennis heeft de halve dag rond gereden in de traktor van de buurman om sneeuw te schuiven. Iets wat hij onder de knie moet krijgen omdat de buren die normaal sneeuw schuiven, vrijdag 2 weken op de Canarische eilanden zitten. De kinderen gingen om de beurt mee met Dennis in de traktor.

De buren kwamen gezellig meedoen en de buurman kwam stoer met de sneeuwscooter aan. Alle kinderen moesten natuurlijk even met buurman Kurt mee op de sneeuwscooter. Geweldig vonden ze dat!Daarna ging de buurman even stoer zef een stukje rijden met de scooter....op een stuk land helemaal bedekt met sneeuw. Hij had veel toeschouwers en zou wel even een demonstratie geven. Maar.....na een paar minuten zat hij muurvast! John en Dennis moesten helpen, maar helaas...geen beweging in te krijgen. Een zware klus was het, alleen al om bij de scooter te komen: 1 tot anderhalve meter wat het waar ze doorheen moesten klimmen en kruipen!. De buurman laat de scooter voorlopig even staan, totdat de sneeuw iets harder is geworden.Sanne op de snowscooter

Volgende week zijn we uitgenodigd om te komen eten bij de buren! Erg leuk! Vandaag heb ik weer gewerkt bij de kinderopvang en woensdag en donderdag wordt de auto ingevoerd....drukke dagen dus!