Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 18 januari 2009

40 centimeter sneeuw !

Klik hier voor meer foto's van afgelopen week een weekend

Het heeft afgelopen zaterdag en zondag gesneeuwd, veel gesneeuwd. Toen we zondag uit bed stapten lag er zo'n 40 centimeter. Dat betekent dus tot bijna aan je knieeen wegzakken in de sneeuw. We zouden er zondag op uit gaan om een auto te gaan bekijken, maar dat hebben we maar even afgezegd.Er lag te veel sneeuw om een beetje normaal te kunnen auto rijden, en de kids wilde natuurlijk alleen maar sleeen.

Dus we zijn rond het huis gebleven.We hebben een iglo gemaakt op het ijs. Nog wel een iglo zonder dak, maar dat dak komt er nog wel op. Daar moeten we iets op verzinnen. Dus als je nog tips hebt!
En we hebben een sleebaan gemaakt achter ons huis. Daar kon je al sleeen, maar de sleebaan stopte abrubt omdat er een heel groot en zwaar houten vlot aan de waterkant ligt, wat in de weg lag. De eigenaren van onze woning kwamen zaterdag even op het ijs met hun kleinzoon. Nadat we met elkaar de haast gebruikelijke warme chocolademelk hebben gedronken, vroegen we aan Karsten (de eigenaar) of we het vlot mochten weghalen. Maar dat zou hij zelf wel even zou komen wegslepen met zijn traktor. (en van de zomer krijgen we hem terug als zwemvlot!!) Even later stond hij dus weer voor de deur met traktor. Hij heeft toen gelijk Dennis even een cursus traktor-rijden gegeven, omdat Dennis met de traktor moet sneeuw schuiven als hij eind januari twee weken op is.

De sleebaan hebben we daarna verder doorgetrokken en zo konden de kinderen helemaal vanaf ons huis doorglijden het ijs op! Helaas schommelt de temperatuur,
en is hij nu net iets boven 0, zodat de sneeuw ook weer smelt, maar er ligt genoeg en de komende dagen zou het weer licht gaan vriezen. We verwachten dus nog wel even te kunnen genieten van de sneeuw!

Komende week hebben de kids op dinsdagavond weer skiles, hopen we de auto die we op het oog hebben, even aan een proefrit te kunnen onderwerpen, en verwachten we weer meer sneeuw....veel meer sneeuw.

update om 08:00 op 19.01 : + 5 cm sneeuw, totaal 45 cm sneeuw.