Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 20 januari 2009

Skiles en 70 cm sneeuw


Het afgelopen weekend en afgelopen maandag is er veel sneeuw gevallen....heeeeel veel! 60 tot 70 centimeter! Zo veel sneeuw hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Helaas dooit het ook tussendoor, maar 's nachts vriest het weer en valt er tussendoor weer sneeuw bij. Normaal sleeen, zonder behandeling van de sneeuw, is er niet meer bij. Zodra je op de sneeuw stapt, waar nog niemand op heeft gereden of gestaan, zak je tot je knie of tot de helft van je bovenbenen weg! Laat staan de kinderen: als we Luke in de sneeuw gooien, is die bijna verdwenen!

Afgelopen dinsdag was heftig. 's nachts was er veel sneeuw bijgevallen en zondag en maadag had het al heel veel gesneeuwd. John was met veel moeite op zijn werk aan gekomen en had al gebeld dat er slecht sneeuw geschoven was op de wegen. Ik ging met Natasja boodschappen doen en moest 's ochtends Sanne (met Luke erbij) naar de plek wandelen waar de schoolbus aankomt. Al wandelend door de dikke sneeuw, zag ik dat er een electriciteitskabel kapot over de weg liggen! Gelukkig kwam de buurjongen snel aan die ons vertelde dat het een telefoonkabel was en we trokken de kapotte kabel uit de weg voor de schoolbus die eraan kwam.

Gelukkig kwam ook net de sneeuwschuiver aan en de buurman met de traktor om de oprijlaantjes te schuiven.

Onderweg naar boodschappen kwamen we een aantal bomen en grote takken tegen die waren omgevallen door het gewicht van de sneeuw. Die moesten we ontwijken. Terug van boodschappen (dan ben je een halve dag verder :-) ), was er een boom voor onze garage afgebroken! Een niet te tillen stuk boom lag voor de ingang van de garage. Gelukkig stonden wij of de auto niet onder de boom, toen deze afbrak. John heeft uiteindelijk de boom in stukken gezaagd....weer haardhout erbij!

Dinsdagavond was de 2e skiles voor de kinderen. Het ging super! Ze leren erg snel. Aan het eind van de les gingen ze vrijwel zelfstandig de heuvel af en weer op met de skilift! Kijk naar de volgende filmpjes hieronder voor Luke en Sanne op de ski's! Voor de 2e keer!
Luke op de skiesSanne op de skies

En het weer voor de komende dagen :-)