Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 25 november 2008

John Jarig!

Zondag was John jarig. De dag begon al goed: buiten was het min 7 graden en de stroom was 's nachts uitgevallen. De electrische kacheltjes waren dus al vanaf 1 uur 's nachts uit en het was erg koud in huis. Opstoken die kachel dus maar!


De kinderen hebben 's ochtends geholpen met slingers en ballonnen ophangen en John kreeg kadootjes, cake en thee op bed. Daarna zijn we gaan ontbijten bij Dennis en Natasja. Toen was de stroom gelukkig weer terug! Van Dennis en Natasja kreeg John o.a. een kruiwagen, waar hij gelijk dezelfde dag gebruik van maakte: voor het verplaatsen van het zelf gehakte haardhout.

's middags kwamen Joffe en Martine met Borras en Linnea en Dennis en Natasja met Amber en Anouk. John kreeg onder meer een bijna lege fles....met een laagje essence om aquavit van te maken (traditionele Noorse alcoholische drank). In Nederland krijg (of koop) je een fles drank en in Noorwegen krijg (of koop) je een fles waarin een klein laagje drank zit, waar je zelf een voledige fles van kunt maken.

's avonds worstjes met broodjes gegeten en zelfgemaakte wafels. Daarna, toen iedereen weg was, hield de stroom er weer mee op! We hebben 's avonds dus maar veel kaarsjes uit de kast getrokken en de haard aan gedaan. Om half 2 's nachts ging de stroom weer aan.

Verder hebben John en Dennis dit weekend de uitnodiging gehad van de buurman, om volgende week mee te gaan JAGEN! Op klein wild! Dat wordt spannend dus volgende week!

Van dezelfde buurman hebben we de uitnodiging gehad om gezamenlijk een paar dagen voor de kerst een kerstboom uit het bos te halen: iedereen die mee gaat kan zijn eigen kerstboom omzagen en die wordt dan door de buurman vervoerd. Hopelijk ligt er dan sneeuw, want dan gaan we namelijk met de sneeuwscooter en slee erachteraan het bos in.

Verder zijn de buren een afvalstapel met hout aan het verzamelen, want ze hebben gehoord van John dat we een vuur maken in Nederland met oud en nieuw!