Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 9 november 2008

samenvatting van de eerste normale week....
Chan op Noorse les. 

De eerste "normale" week zit erop! Chantal 2 keer naar Noorse les geweest en John 5 dagen gewerkt. Het was wel even wennen allemaal en iedere dag weer nadenken over vervoer van en naar school.... hoe ziet de dag eruit enz. Luke ging drie dagen naar de Barnehage en moest dinsdag even wennen toen hij voor het eerst zonder Anouk naar de barnehage ging. Maar het ging goed en hij had snel een Noors vriendje gevonden om mee te spelen. 
John had een drukke week: veel nieuwe indrukken opgedaan en met veel Noorse mensen in contact gekomen. Best vermoeiend om de hele dag in de weer te zijn met het Noors! Hij voelt zich erg welkom bij de gemeente Vegarshei: de mensen zijn aardig en hebben hem de eerste week goed begeleid.Chantal heeft 2 dagen Noorse cursus gevolgd in hetzelfde gebouw waar John werkt. Samen met Natasja en ongeveer 10 andere personen, vindt de cursus plaats. Het is een combinatie van van alles: praten, schrijven, computeroefeningen en luisteren. De cursus is erg nuttig!

Sanne had het deze eerste week wat minder naar haar zin op school. Hoewel ze het goed doet, mist ze het "Nederlandse contact"  in de klas. Niemand verstaat haar en zij verstaat niemand. Dan duurt de dag best lang....verveelt ze zich en kijkt ze vooral uit naar de momenten waarop ze op zo'n dag Amber even ziet. Dan kan ze namelijk weer lekker Nederlands kletsen en "horen". De juf is erg aardig: vandaag kwam ze zelfs nog even bij ons huis langs toen ze in de buurt was! Ze kwam even Sanne opzoeken en kijken waar we wonen. Sanne was een paar keer verdrietig op school afgelopen week. Daarom ga ik (Chantal) van de week een paar keer aan het begin van de dag mee met Sanne en schuiven Natasja of ik (ieder om de week) op maandag aan, als Sanne en Amber extra Noorse les krijgen op school. 

En toen was het weer "weekend"! Zaterdag zijn we naar Arendal geweest voor wat inkopen en zondag in en rond het huis geweest. Het weer was slecht: veel regen! Maar dat weerhield ons er niet van om aan het einde van de zondag worstjes te bakken en te eten op de door John en Luke gemaakte vuurplaats in onze tuin.....