Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 17 september 2012

Padvinder Sanne

Donderdag hadden we een herhaling van een aantal maanden geleden: Luke zijn tand werd eruit getrokken bij de tandarts. De eerste melktand van Luke die eruit moest werd een aantal maanden geleden eruit getrokken omdat de nieuwe erachter groeide en de oude maar niet los wilde gaan zitten. En dat was nu weer aan de hand met de 2e tand. Dus ook die moest eruit.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S

En Luke: die had er helemaal zin in! Hij werd helemaal triest bij de gedachte dat ze hem er misschien NIET uit zouden trekken. Hij wilde namelijk HEEL GRAAG dat ze hem er wel uit zouden trekken! Super stoer dus van Luke! Hij had er niets van toen die een lange naald met verdoving in zijn tandvlees kreeg en deed zijn armen omhoog van blijdschap toen de tand eruit was getrokken! En daarna gelijk weer door naar school om stoer dat bloederige gat te laten zijn aan zijn klasgenootjes :-)

Afgelopen vrijdag hebben we ons opgesplitst in drie delen :-) Chantal had een aantal vrouwen uitgenodigd voor een gezellig avondje, Luke en John gingen naar Arendal en Sanne ging een avondje en nacht met de padvinders op pad.
  
Direct na werk- en schooltijd gingen John en Luke naar Arendal: naar de film! Ze gingen naar Madagascar 3. Erg leuke film en daarna hebben ze gegeten in de stad. Luke wilde een enorme grote hamburger! Erg lekker maar hij had er moeite mee om hem weg te krijgen.

Chantal bracht Sanne om zes uur naar een locatie hier tien minuten rijden vandaan, want Sanne ging met ongeveer 20 andere padvinders, waaronder Amber, ergens in een tent overnachten. Ze gingen met een kano naar de locatie toe. de kano's waren helemaal afgeladen met kinderen en spullen: slaapmatjes, slaapzakken, eten, drinken, kleding enz. Alles ging mee. Sanne was eigenlijk helemaal op van de zenuwen, maar zodra ze weg was, was dat helemaal over. Ze vond het helemaal geweldig. S' avonds hebben ze in het donker kampvuur gemaakt, verhaaltjes verteld, spelletjes gedaan en gewoon een beetje klieren en spelen met elkaar. En natuurlijk laat gaan slapen: 12 uur. Sanne en Amber sliepen met 5 andere meisjes in de tent, een lavo. De volgende ochtend hadden ze wedstrijdje met de kano's en gingen ze rond 12 uur weer naar huis terug. Het was een erg leuke belevenis!.

Chantal had die vrijdagavond vrouwenavondje: met 8 vrouwen gewoon een gezellig avond. Eten gemaakt en iedereen had drinken bij zich. Ook deden we een spel met 'kadootjes'. Erg geslaagd: je had erbij moeten zijn zullen we maar zeggen :-).

Zaterdagmiddag kregen we bezoek van Borras; die bleef slapen en zondag ook spelen. Erg gezellig, vooral voor Luke en Borras. Want die vermaakten zich erg goed en sliepen in de nieuwe hut, die inmiddels voorzien is van tv en spelcomputer.
John gemaakt :-)

De komende week
- maandag gaan Sanne en Chantal sporten: niet samen, maar wel na elkaar
- dinsdag heeft Sanne gitaarles
- woensdag gaan we allemaal naar de sporthal en heeft Luke overdag een verjaardagsfeestje
- vrijdag na werktijd gaan we naar Arendal