Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 5 augustus 2012

Alweer augustus!

Afgelopen week was eigenlijk net zo'n lekker weekje als de week ervoor. Redelijk tot goed weer, hier en daar wat vrij om de kinderen te entertainen in de vakantieperiode, beetje klussen tussendoor en wat leuke dingen doen na werktijd.


De kinderen zwemmen nog bijna iedere dag! Maar zijn er nu wat eerder verveeld mee dan voorheen. Over ruim een week beginnen ze weer met school en zo te merken zijn ze er ook wel weer een beetje aan toe. Hoewel ze zich nog nauwelijks vervelen en volop leuke dingen doen. John is van de week met ze naar de bibliotheek geweest in Arendal, waar we ook boeken en cd's mogen lenen. Daar hadden ze boeken uitgekozen, maar ook twee films. De keuze aan boeken en cd's is vele malen groter dan in Vegårshei en de boeken en cd's kunnen gewoon in Vegårshei ingeleverd worden!
Veranda voor de hut is klaar

We genieten volop van de nieuwe veranda en zijn er erg blij mee. Met de restanten verandahuit heeft John nog een verandaatje vooraan de hut gemaakt die hij gebouwd heeft. De volgende stap is het dak van de hut. Waar John de komende week mee aan de slag gaat. Hij is al begonnen met houten latten aanbrengen op het dak, zodat de dakpannen erop kunnen.
De veranda aan de zijkant van het huis

Vrijdagavond is John met Dennis en nog iemand gaan zeevissen naar makreel en kabeljauw. John ving er 1 en Dennis 2, waarvan 1 vrij grote. Geen enorme aantallen dus, maar was wel even leuk om met mooi weer in de avonduren langs de kust te vissen. Chantal ging die avond met de kinderen naar Åmli, waar ze nog even gingen zwemmen en waar Chantal een kastanjeboom kocht. Ook haalde ze daar een schotelantenne op: want we hebben een tv-abonnement besteld. Van de week komen ze het installeren. We zijn erg benieuwd of we hier ontvangt hebben, want er staat een enorme berg achter ons huis, die tussen ons huis en de satelliet staat, waarop de schotel gericht zou moeten worden. We zullen het dus moeten afwachten!

Zaterdag en zondag zijn we veel rond het huis geweest. Beetje klussen, spelen met de kinderen, zwemmen, cake bakken enz. Zaterdagochtend hebben we een piano opgehaald! Luke staat op een wachtlijst om op pianoles te gaan en enige tijd geleden zagen we dat er een zeer oude piano te koop stond bij iemand thuis hier in Vegårshei.
Nieuwe aanwinst: een piano uit 1900

Die hebben we dus zaterdag opgehaald met de aanhanger. Het loodzware ding werd door de vorige eigenaar met een traktor in de aanhanger getild en eenmaal thuis gekomen hebben we het zware ding met hulp van Dennis en en Natasja naar binnen gekregen. Hij past goed bij onze woonkamer! Nu nog leren spelen....

Zaterdagmiddag vaarden we eruit: met 2 bootjes (Dennis en Natas gingen ook mee) helemaal volgeladen met mensen, Joop, zwemspullen en barbequespullen vaarden we naar een eilandje waar we gingen barbequen.  
De komende week is de laatste volle vakantieweek van de kinderen. Woensdag 15 augustus gaan ze weer naar school. Maandag gaan we na werktijd wat meubels halen in Arendal: meubels voor de hut en heeft Chantal een vergadering van de buurtvereniging 's avonds. Vrijdag nemen we een kijkje met de kindern bij een muziekfestival in Tvedestrand 's avonds. Zaterdag is er een fietstocht van de buurtvereniging, waar vorig jaar 70 mensen aan deelnamen. Bij redelijk goed weer doen we ook weer mee!