Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 23 september 2012

Een 'doorsnee' week

Dat was het afgelopen week:  Wij werken, de kinderen naar school en ‘s avonds wat sport- en muziekactiviteiten. Sanne heeft voor de tweede keer gitaarles gekregen en is nu liedjes met drie accoorden aan het oefenen thuis.  Luke is met John mee gaan sporten en heeft achterin de zaal met een paar andere jongens druk gevoetbald. Hij kwam helemaal rood en bezweet thuis woensdag.
Chantal is naar ærobics geweest en doet datzelfde ook thuis, op de Xbox-spelcomputer voor de tv.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S
  
De boot is ook weer uit het water gehaald en maken we klaar voor de winter! Luke hielp John met het halen van de boot.
   

 Verder hadden zowel Sanne als Luke een kinderfeestje afgelopen week: Luke op woensdag van 2 kinderen en Sanne op zaterdag van 3 kinderen.  Woensdag heeft Chantal samen met Sanne de gebruikelijke boodschappen gedaan in Tvedestrand. Zaterdag toen Sanne het feeste had, heeft Luke nog bij een klasgenootje in het centrum gespeeld.
        
Na schooltijd wordt er verder dagelijks huiswerk gemaakt en tussendoor kijken we regelmatig samen tv. Sinds we een abonnement hebben genomen is de keuze aan tv programma’s sterk toegenomen. 

Zondag was er een markt in het ijzersmelterijmuseum in Tvedestrand, waar we naartoe gingen. Er was een rondleiding in de historische ijzersmelterij, waar sommige delen 400 jaar oud zijn. Verder waren en marktkraampjes en waren we wat activiteiten voor de kinderen. Verder zijn we het weekend rond huis geweest. Zaterdag hebben we samen met Dennis en Natasja een poging gewaagd om onze laatste 18 makrelen te roken in de zelfgemaakte rookpot. Maar die zijn helaas mislukt! Na enige tijd in de rookpot gekeken te hebben, bleken de makrelen verbrand ze zijn in plaats van gerookt. Dat werd dus patat met kip in plaats van makreel.   
Dat was dus even in vogelvlucht onze week!
De komende dagen wordt het weer druk! Chantal heeft het druk op haar werk: dinsdag gaat namelijk de nieuwe website van de gemeente online en daar moet maandag nog hard aan gewerkt worden. Chantal en nog een collega hebben deze website met zijn tweeen opgezet en gevuld met informatie. Dinsdag moet deze website ‘s avonds ook aan de deelraad worden gepresenteerd (de politici). Maar dinsdagavond is er ook ouderavond van Luke, en moet Sanne naar de kunstschool en gitaarles. Drukke avond dus dinsdagavond! Woensdag weer even bijkomen (behalve John dan: die moet gewoon werken) en John sporten ‘s avonds. Donderdagavond Chantal nog even naar ærobics en een cake maken voor de loterij die vrijdag op het werk is.
 
     
1 keer in de maand is er een loterij op het gemeentehuis, waarbij wijn en chocolade gewonnen kan worden. Ook is er dan cake of taart die de medewerkers zelf maken. Vrijdag is Chantal dus aan de beurt.
  
En vrijdag pakken we onze tassen in, want zaterdag, gaan we op weg naar Nederland! In de Noorse herfstvakantie zitten we bij de opa’s en oma’s in Nederland!