Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 10 juli 2012

Nieuwe projectjes

In heel Noorwegen is de vakantie vanaf deze week echt van start gegaan. Ook onder de volwassenen. De gangen op kantoor zijn uitgestorven en de hyttes (vakantiehuizen) in onze omgeving zijn druk bezet. Het weer is redelijk, de temperaturen zijn goed, en de zon laat zich regelmatig zien. Maar tropisch is het nog niet.


Maar wij zijn gewoon aan het werk, maar hier en daar een dag vrij om de kinderen te entertainen.
En dat gaat best goed, afgelopen week hebben we een indianenhut gemaakt, is er veel gezwommen en gevist, wat gefiets en gewandeld en zitten ook de kinderen in de vakantiemodus van laat naar bed gaan en redelijk uitslapen. Van de week zijn we na werktijd een keer naar Tvedestrand geweest om te vissen aan de zee. Borras was er toen ook bij.

John heeft samen met de kinderen een indianenhut gemaakt

We hadden een tip gekregen over een leuk plekje. Het weer zat alleen niet echt mee en de vissen wilden ook niet echt bijten. Maar wel een leuke plek om terug te komen als het een keer zwemweer is.

De hytte die we gebouwd hebben is bijna klaar, nog een klein terras aan de voorkant, en de dakpannen erop, en hij is klaar voor gebruik. Alleen zijn nog niet alle dakpannen binnen, dus is John alvast begonnen  met het terras. Aan de voorkant en de zijkant van het huis komt een groot houterras. Ongeveer 90m2 wordt die en het hout is van de week besteld en geleverd. John is na werktijd hard aan het werk om het terras te bouwen.


Joop heeft net als de kinderen in de vakantieperiode een lekker leventje! Hij kan de hele dag in en uit het huis lopen en is nauwelijks alleen. Het weekend hebben we wat gezwommen. Ook Chantal. Luke is maandag bij een klasgenootje gaan spelen waarmee hij meeging varen en zwemmen.

Sanne en Luke waren de afgelopen week regelmatig te vinden richting de camping, waar duizenden kikkertjes rondliepen en de weg overstaken. Onbegonnen werk, maar ze probeerden ze van weg af te halen.


We hebben een band gekocht voor achter de boot. Sanne en Luke vinden het geweldig om voorgetrokken te worden. Hier Sanne...

En hier Luke .....

Afgelopen dinsdag is Chantal met de vier kinderen naar de bioscoop gegaan in Arendal: Ice Age 4! Hele leuke film. aanrader!