Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 17 april 2011

Voorjaar en bijna pasen!

Afgelopen week was nog even een drukke week op ons werk en op school….de week voor de paasvakantie. Want maandag is het paasvakantie voor de kinderen en die hoeven dan pas weer donderdag de 28e naar school. Maar wij zijn allemaal wel lekker wat dagen vrij. In Noorwegen ligt alles rond de pasen vanaf donderdag voor de pasen al stil. Alle winkels zijn dan dicht (met uitzondering van de zaterdag voor pasen) en alle bedrijven en de gemeente liggen plat.
      
KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S
  
          
Afgelopen dinsdag had Chantal een drukke werkdag: overdag naar Kristiansand voor een cursus en ‘s avonds een presentatie geven voor het gemeentebestuur. Woensdag gelukkig weer even bijgekomen. Chan en de kinderen gingen 's middags wandelen en naar een watervalletje in de buurt en de kinderen gingen ‘s middags naar het buurthuis en Chan ging boodschappen doen. John werkte toen gewoon.

Luke poseert
Donderdag ging Sanne na schooltijd met al haar klasgenootjes naar Lekeland (indoor speelparadijs voor kinderen). Ze kon met een vriendinnetje meerijden, dus hoefden wij niet op en neer naar Arendal. Ze had zich aardig uitgeleefd! En wat nog leuker was, is dat ze de dag erna, vrijdag, 2 meisjes te logeren kreeg. We hebben haar burootje uit haar kamer gehaald om plaats te moeten maken voor twee matrassen op de grond. Maar het was een succes! Na school kwamen de meiden mee met de schoolbus, aten pannekoeken bij ons, speelden veel buiten en hadden het dik naar hun zin. ‘s avonds hebben we nog vuur gemaakt en mashmellows gegeten en hebben we een bioscoop binnen gemaakt met dekens, popcorn en haardvuur. Ze gingen om half 10 naar bed, maar sliepen niet voor 11 uur. 1 groot feest was het in de kleine slaapkamer.
            
lekker grillen
Zaterdag in de loop van de ochtend vertrokken ze weer en hebben wij nog even een kleine rommelmarkt in het dorp bezocht. De rest van de zaterdag en zondag hebben we op Kil rondgebracht. Het werd zondag alweer wat drukker op Kil met auto’s omdat Kilsloftet (elandensoeprestaurant) sinds de kerst weer voor de eerste keer open is. En het was prachtig weer het weekend. Vooral zaterdag was er veel zon. Dat zag er erg mooi uit in combinatie met het dunne laagje ijs wat nog op het meer lag. Sanne en Luke zeurden de hele ochtend dat ze wilden zwemmen….en waren uiteindelijk helemaal verbaasd toen we zeiden ‘ok dan! Doe maar!’.
ahh...koud !

Dus ja hoor; kleren uit, zwemkleding aan en heel stoer op het ijswater af….maar ze hebben het gedaan! Zijn in het ijskoude water gesprongen en zwommen trots een paar meter naar het ijs en terug!
de bikkels !

Wat ons verder heel erg heeft bezig gehouden afgelopen week is dat de hypotheek voor ons nieuw te bouwen huis goedgekeurd is! Dat betekent eigenlijk dat dit het laatste echte groene licht was waarop we wachtten. Het huis staat er nog lang niet, maar dit was een belangrijke mijlpaal in het proces. We gaan dus definitief bouwen en beginnen met een afspraak op onze kavel vrijdag de 29e, samen met de huizenbouwer, iemand van de gemeente die de kavel precies gaat opmeten en intekenen, de grondeigenaar waar we de grond van kopen en het bedrijf dat de weg gaat maken en de grondwerzaamheden gaat doen voordat de bouwer van start kan gaan. Spannend en leuk dus!.Hetzelfde geldt overigens ook voor Dennis en Natasja! Dus dat is super.    
De komende week:
  • Hebben de kinderen vakantie
  • Heeft Chan alleen dinsdag vrij
  • Heeft Chan maandag en woensdag 4 kinderen
  • Gaan we richting het weekend en met de pasen wat leuke dingen doen, die we nog moeten verzinnen en afhankelijk zijn van het weer.
  • Heeft Sanne woensdag nog een verjaardagsfeestje van een klasgenootje