Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 20 februari 2011

Weer sneeuw !

Sanne in de sneeuw
  
De afgelopen week heeft het gesneeuwd. Veel gesneeuwd. Vanaf zondag tot en met vrijdag heeft het eigenlijk constant gesneeuwd. Belangrijk is momenteel om de paden rond ons huis sneeuwvrij te houden, dus 2x per dag is John druk bezig om alle sneeuw weg te schuiven. Dit is een kwestie van bijhouden en is momenteel nog goed te doen. Komende week voorspellen ze weer sneeuw, vanaf dinsdag tot in het weekend....leuk !!

Langs de kust zijn de temperaturen net wat te hoog.
Sneeuw is niet alleen pret. Chantal moest voor een driedaagse cursus afgelopen week naar Risør. Risør ligt aan de kust, en door de hogere temperaturen verandert de sneeuw op de weg in prut. En helaas resulteerde dit is een glijpartij voor Chantal. Op zich ging dat nog goed, maar ze stond wel vast met de auto in de sneeuw. Geen drama, gebeurt wel vaker. En zoals wij zelf ook wel vaker doen, stopte er al snel een Noor om Chantal met de auto los te trekken uit de sneeuw. Alleen door het los trekken van de auto slipte de auto van de Noor, draaide 180 graden en gleed langzaam richting onze auto. Op dat moment hobbelde Chantal net de sneeuw uit en leek het allemaal net goed te gaan. Toen de hulpvaardige Noor bedankt was, en vertrokken, bleek na een inspectie van de auto toch een deukje in de portier te zitten. Kleine deukjes kosten al snel duur, zo ook deze. 10000 tot 15000 kronen !! Maar gelukkig geen persoonlijke schade !

Donderdagavond heeft Boras hier gelogeerd. Samen met Luke zijn ze vanuit school met de bus naar huis gegaan en hebben ze de hele middag en avond gespeeld. Uitgeput maar voldaan gingen ze naar bed, om vervolgens de volgende ochtend samen weer met de schoolbus naar school te gaan.

Zaterdag was het een dagje Arendal. Anouk is dinsdag al jarig, daarna Amber en Sanne. We moesten dus
een hoop cadeautjes halen.
  
closeup van Luke
Het proces met de huizenbouw is eindelijk in volle gang ! De bestemmingswijziging van de grond is rond ! Maw, de bestemming van bosgrond is omgezet naar woningbouw. Dus nu kan de aanvraag voor het opdelen van de grond (van de eigenaar naar ons) en het lozen van rioolwater aangevraagd worden. Daarnaast gaat de huizenbouwer onze hyphotheek aanvragen...en daarna de aanvraag voor de daadwerkelijke bouw...van alles begint nu te lopen en we krijgen echt het idee dat er nu wat aan het gebeuren is. Maar wat een lang proces zeg !

Joop heeft een muis gevangen
Hoe die het doet, we weten het niet. Maar zelfs onder een meter sneeuw zijn de muizen niet veilig voor Joop. Met enige regelmaat komt hij ons een gevangen muis brengen, al dan niet dood. Hij kan er altijd erg fijn mee spelen, je ziet de muis vliegen door de lucht, opgevangen worden, er hij moet zich er natuurlijk vooral ook even lekker overheen rollen. Kortom.....veel lol met muis...

Komende week staat er weer een hoop op het programma. Maandag is Dinsdag is Chantal wederom op cursus, maar nu in Kristiansand. Gelukkig met overnachting, dus geen heen en weer gerij. Dinsdag is Anouk jarig, groot feest dus. En vrijdag hebben we carnaval in het buurthuis, en dan is het alweer weekend. Vrijdag komen ook Hans en Paula naar Dennis en Natasja, maar die zien we niet eerder dan aan het einde van het weekend, want die gaan eerst een weekendje langlaufen in Gautefall.