Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 6 december 2010

Koud en sneeuw

Koud
Het was van de week erg koud doordeweeks. ’s nachts bereikte de kou de temperatuur van -18. Overdag was het rond de -10. In het weekend werd het wat aangenamer. Maar afgelopen nacht…van 5 op 6 december, was het -22! Het koudste tot nu toe. Vorige maandag lag het meer nog helemaal open. De kou was er toen wel, maar door de wind die er toen stond, vroor het meer niet dicht. Dinsdagochtend reden we naar ons werk en was het meer nog open: ’s middags kwamen we terug en dicht lag het! Bizar hoe snel dat ging. En op vrijdag was het al zo dit dat we erop konden staan. De schaatsen maar weer opzoeken dus!


Kerstdiner
Maandag gingen Chantal en Natasja naar een kerstdiner met alleen maar vrouwen uit Vegårshei. We hadden op verzoek alletwee wat te eten gemaakt en aten daarnaast nog van tal andere heerlijke hapjes, gerechten enz. Veel bekende gezichten kwamen we tegen en vooral ff bijgepraat met een aantal vrouwen. Er waren er ongeveer 100.

Schoolfeestje voor Sanne
Toen Chantal lekker aan het eten was, gingen John en Luke met Sanne mee naar school, waar een gezellig avondje was georganiseerd voor de kinderen en de ouders. De kinderen gingen liedjes zingen, er was een loterij en drinken met cake en rijstepap.

Dinsdag was de laatste keer sporten voor Sanne, althans voor de kerst. Als alle skiactiviteiten weer voorbij zijn, gaat het sporten weer verder. Wat skieen betreft… in Myra zijn ze druk bezig met het opspuiten van de skihelling met gemaakte sneeuw. Volgende week zaterdag gaat het open en kunnen we weer volop skieen.


Arendal
Zaterdag hebben we de kerstsfeer even opgesnoven in Arendal en nog wat inkopen gedaan. Onder meer nieuwe langlaufskies en schoenen gekocht voor Sanne. Na 2 jaar is ze eruit gegroeid. Verder alvast wat kerstinkopen gedaan en dat gebeurde natuurlijk vooral in de speelgoedwinkel.

Sneeuw!
En toen ging het sneeuwen: op zaterdagavond. Zondag lag er zo’n 20 cm en de kinderen hebben de hele dag in de sneeuw gespeeld en geschaatst op het ijs. Sanne ging gelijk haar nieuwe langlaufskies proberen en ook Luke stond al snel op de skies. Maar wel met een helm erbij! Want dat staat stoer!. Dennis, Natasja, Amber en Anouk kwamen ook: met de nieuwe hondenslee. Soka werd ervoor gebonden en trok de kinderen 1 voor 1 over het ijs. Joop ging ook helemaal uit zijn dak in de sneeuw en was 's avonds helemaal uitgeput.

De komende week
  • Maandag gaat Sanne op school de skihelling op met de slee
  • Dinsdag is er weer sport voor Chan en John
  • Woensdag knutselen de kinderen kerstdingetjes bij het buurthuis
  • weekend : nog geen planning