Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 27 december 2010

Kerst 2010 !!

De kinderen hebben vakantie. Ze slapen heerlijk uit (tot na 8ten !), spelen veel in de sneeuw en met hun kerstcadeaus. Kortom....vakantie !
Waar zijn de cadeau's ?

 De dag waarop het kerstavond is, begint hier al 's morgens, Bijna iedereen is al vrij, veel winkels zijn al dicht...en als iemand al werkt, dan is dat tot 1200 uur. Vooral voor de kinderen was het een spannende dag. Veel van de cadeaus waren namelijk de dag ervoor gestolen ! En ipv van cadeaus troffen ze een brief aan dat de cadeaus gepikt waren, maar dat deze kerstavond misschien geruild konden worden voor een mooie tekening! Dit had als resultaat dat de kinderen de hele dag door druk bezig waren met het maken van mooie tekeningen... Aan het begin van de avond, riep Sanne opeens dat ze een lichtje buiten zag branden ! Alle kinderen (De kids van Den en Tas waren er ook bij) trokken hun sneeuwpak aan en renden naar buiten. Daar aan een lantaarn hing een andere brief! Eenmaal weer binnengekommen, en de kids op van de spanning, werd de brief voorgelezen.
Chantal en Luke proberen de vragen te beantwoorden
Ze zouden de cadeaus terugkrijgen, maar moetsen daar wel wat voor doen. Door het bos heen om ons huis lagen 4 flessen verstopt. Deze locaties stonden op een kaart aangegeven. Deze moesten ze eerst vinden. In deze flessen zaten opdrachten. Als ze deze opdrachten goed uitvoerden kregen ze een letter. Alle leters samen vormden een woord. En dit woord vormde de naam van de locatie waar de cadeaus verstopt waren. Het was reuze spannend om in het donker de flessen te zoeken, maar het lukte ! De opdrachten waren ongeveer zo: Wat is de eerste letter van het woord van een apparaat op twee wielen wat heel hard gaat (Motor) Of : Er zitten tien vissen in een aquarium, er gaat er 1 dood, hoeveel blijven er over. Tweede letter van dat woord (tIen). Na een hoop gepuzzel werd het duidelijk dat de cadeaus in een slaapkamer verstopt waren. En al snel werden ze gevonden. In de kast van Sanne.


Kerstochtend hebben we eerst lekker uitgeslapen, de openhaard opgestookt, en de laatste cadeaus onder de boom uitgepakt. Dit waren de cadeaus van de Opa's en Oma's. Sanne heeft een MP4 speler gekregen, die niet alleen muziek en fimpjes afspeelt. Maar waar ze ook mee fotos en filmpjes kan maken ! Samen met een mooie koptelefoon. En Luke heeft een brandweerboot van LEGO gehad die echt kan varen. Kortom, een hoop leuke cadeaus weer.
Luke met een cadeau van Opa en Oma

S'middags hebben we bij Dennis en Natasja spelletjes gedaan (sjoelen, spelcomputer Wii en tafelhockey) en daarna gegourmet. Dat is altijd een succes om samen met de kids te doen. Die zijn dan druk bezig met het maken van pannenkoeken, gebakken eieren en het opbakken van worstjes.

Op tweede kerstdag zijn we naar de bioscoop in Arendal geweest : Megamind in 3D.
Leuke fim voor de kids maar ook voor volwassenen. Zie hier onder de trailer :


Daarna nog enorme pizza's gegeten in Arendal en 's avonds bij thuiskomst hadden we een kleine tegenvaller die bij de enorme kou hoort: de leidingen in de keuken waren weer eens bevroren en nu 24 uur later hebben we na extra opstoken en verwarmingsacties in de kruipruimtes onder het huis nog geen succes. 
Luke met de 3D bril op
Maar al met al was het dus een leuke kerst! Hoewel het ook wel raar en wennen was om voor de eerste keer geen bezoek uit Nederland te hebben met kerst. Het is toch altijd extra leuk om opa's en oma's over de vloer te hebben met kerst.

Komende week wordt een rustige werkweek. Werktijden zijn van 0900 tot 1400....dus dat is wel te doen.
Daarnaast zijn we op vrijdag vrij en beiden nog een dag extra. Dinsdag hebben de kinderen nog een klein optreden bij het buurthuis; daar treden ze op als herder (Sanne) en koning (Luke) in het kerstverhaal.
John, Chan en...Joop
Hans en Paula komen weer oliebollen bakken, dus we zitten goed met Oud & Nieuw! En zo vliegen we weer het jaar uit. Afgelopen jaar is snel gegaan. Te snel, lijkt het soms wel.
Als je terug kijkt op zo'n jaar dat is er veel gebeurd, maar eigenlijk allemaal positief. We kunnen alleen maar hopen dat 2011 ook zo'n jaar gaat worden ! Fijne jaarwisselling !