Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 20 december 2010

Veel kerstetenIedereen fijne dagen toegewenst !!!
Afgelopen vrijdag stond in het teken van kersteten. Eerst hadden we een kerstlunch bij de gemeente.
De bestuurszaal van gezellig ingericht en veel mensen hadden zelf wat eten klaar gemaakt. Dit had als resultaat een enorm buffet met zalm, kalkoen, spareribs, diverse salades en nog veel meer. Na afloop stonden en diverse taarten en koffie klaar. Dit was zonder meer gezellig en goed georganiseerd !


Vrijdagavond zijn alle buren uitgenodigd bij Kilsloftet voor een papfeest. Typisch Noors : pap met de buren eten. Deze pap, een soort rijstepap wordt dan gebruikt als hoofdmaaltijd. Zowel wij als de kinderen vinden dit lekker, dus dat is mooi meegenomen. Als toetje hadden we een grote marsepeinen taart, ook erg lekker. Cadeautjes en snoep voor de kinderen ontbraken ook niet !


 Zaterdag overdag deden we de laatste kerstinkopen in Arendal. Er was een tafel waar geknutseld werd, dus Sanne waren we binnen 10 minuten kwijt, omdat ze anderhalf uur heeft zitten knutselen voor de kerst. Tijdens het knutselen waren er ook nog 2 andere meisjes uit haar klas aangeschoven.

Zaterdagavond hadden Dennis en Natasja een feestavond van Bergene Holm (waar Dennis werkt). Dat was dus een oppas avondje voor ons. Maar het was gezellig met vier kinderen en de hele vrijdagavond en zaterdag had het gesneeuwd, dus konden de kinderen tussendoor lekker buiten spelen. Het hoogtepunt in de sneeuw was 's avonds in het donker toen we ergens vuur hadden gemaakt, koffie, chocolademelk en mashmellows hadden meegenomen en de kinderen in het donker gingen sleeen. Verder was het vooral film kijken en binnen spelen.

Zaterdagavond om half 11 kwamen de buren nog even langs voor een borrel: erg laat, maar nog wel even gezellig.

Zondagavond zijn we naar een kerstzangavond geweest: ieder jaar wordt er een week voor de kerst in het dorp een avond georganiseerd met zangkoren , zangers en een blaasinstrumentorkest. Natuurlijk allemaal in het kader van de kerst. Het was ook dit jaar weer druk bezocht met veel mensen die we inmiddels een beetje kennen vanuit het dorp of ons werk en het kinderkoor was aanzienlijk gegroeid met veel kinderen uit de klas van Sanne en Luke erbij. Voor de kinderen duurde het een beetje lang, dus die waren al snel met andere kinderen op de gang aan het spelen. Maar toch leuk om even in de kerststemming te komen.


De stookkethel staat overigens weer aardig te pruttelen. Dit omdat we gluhwein willen maken en alcohol nodig hebben daarvoor. Voor kerst is het klaar!

De komende week....
  • Dinsdag: laatste schooldag voor de kinderen voor de kerst: 's ochtends gaan ze naar de kerk en om 12 uur zijn ze al vrij. 's avonds nog even sporten, als de verzwikte voet van John er zin in heeft tenminste.
  • Woensdag: Gaat Chantal nog even boodschappen doen met de kids en heeft Sanne van 4 tot 7 een feestje bij iemand uit haar klas
  • Donderdag gaan John en Chantal werken: de kinderen zijn dan bij Dennis
  • Vrijdag is Chantal thuis en dan komen Den, Tas en de kids 's avonds kerstkadootjes uitpakken. Kerstavond dus
  • Zaterdag en zondag is het kerst: dan willen we graag naar een kinderfilm in de bioscoop en gaan we gourmetten met de Dennis en Natasja. De kids vinden dat geweldig om te gourmetten met die pannetjes