Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 28 november 2010

Naar Nederland

Nederland
Afgelopen 2 weken hebben we geen weblog gemaakt. Dat was niet zonder reden, want we zijn een paar dagen naar Nederland geweest ! En dat was niet alleen gezellig maar ook lekker !! Het was weer fijn om iedereen weer te zien, en even van de Chinees en de Griek te proeven.

Sanne en Luke 
Het blijft apart om te ervaren dat het allemaal zo vertrouwd voelt, alsof je niet weg bent geweest. Het enige wat opvalt is de drukte. Druk op de weg, druk in stad, je kan je auto nergens kwijt om te parkeren, en zelfs als je 's avonds laat nog over straat gaat, is het nog druk !We hebben het super naar onze zin gehad die paar dagen bij de opa's en oma's. De kinderen natuurlijk ook. Die werden weer dik verwend met kado's, kleding en snoep.kou
Zoals in Nederland, is ook in Noorwegen de kou al aardig toegeslagen. 'S nachts is het -10 en overdag is het rond de -6. Er staat ook nog een gure wind dus het voelt allemaal nog kouder aan. Door de wind hebben we aardig wat golfslag op het meer. Hierdoor vriest het meer nog steeds niet dicht. Terwijl op kleinere binnen meertjes al geschaatst kan worden, kijken wij nog uit op het golvende water!
Vanaf zondagmiddag is er ook wat sneeuw gevallen, dus zullen we in ieder geval een witte kerst hebben.

Tis koud !
John jarig
John was jarig afgelopen dinsdag, maar zaterdag vierden we het een beetje thuis met de kinderen en met Dennis, Natasja, Amber en Anouk. Natas had een lekkere chocoladetaart gebakken, de kinderen aten pannekoeken en wij hebben 's avonds tapas gegeten.

Tappas !

kerstperiode
De komende week beginnen de kerstactiviteiten weer! Sanne heeft a.s. dinsdag al een kerstviering op school, en het maken van kerstversiersels is ook al in volle gang. De winkels staan alweer vol met de kerstproducten, van de kerstman tot en met kerstcola en kerst aardappelsalade is allemaal weer verkrijgbaar. Ook Juleribbe zijn weer verkrijbaar, een soort spareribs...erg lekker ! Komende zaterdag gaan we even naar Arendal de kerstsfeer te proeven...Zelf zijn we afgelopen weekend ook weer begonnen met de kerstspullen tevoorschijn te halen. Over 3 weken vieren de buren een klein voor-kerstfeestje waar we ook voor uitgenodigd zijn.
ophangen van de kerstlampjes
huizenfront
Op het huizenfront zijn er weinig ontwikkelingen. Alles loopt gewoon door op zijn Noors. Ontheffing is/of wordt bij de gemeente aangevraagd. Het had de afgelopen week binnen moeten komen bij de gemeente, maar waarschijnlijk pas deze week binnen. Contracten van de huizenbouwer zaten wel afgelopen zaterdag in de brievenbus....dus alles loopt......maar wel langzaam :-)

komende week
  • John heeft maandag windows 7 cursus
  • Sanne gaat maandagavond sporten
  • Chantal en Natasja hebben dinsdagavond een kerstdiner met alleen de buurtvrouwen uit Vegårshei !
  • John, Sanne en Luke hebben dinsdagavond een kerstvoorstelling op school
  • Woensdag is er extra schooldag voor de kinderen, en gaat Chantal dus werken !
  • Donderdagavond gaat Chatal sporten in de Vegårsheihallen
  • Zaterdag gaan we naar Arendal