Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 25 mei 2010

on- en zomerweer!

Afgelopen donderdag hebben we hevige onweer gehad in de regio. Standaard trekken we dan de stekkers eruit, maar niet de telefoonlijn. Hadden we dat maar wel gedaan. Het resultaat was een zwart geblakerde internetmodem en een telefoonlijn die eruit was gesprongen. Dus was dat even geen telefoon en internet meer. Dinsdag is het gelukkig weer verholpen en waren we weer met de buitenwereld verbonden.

Woensdag had Luke weer een wenochtend op school inclusief ’oefenen met de schoolbus’. De chauffeur heeft de kinderen alles verteld over wat ze wel en niet mogen doen in de bus en samen gingen ze een stukje rijden. Sanne ging met Luke mee in de bus.

We hebben afgelopen week twee bestaande huizen bezocht die in de verkoop stonden. Een groot huis langs een doorgaande weg, en een oud huis midden in het bos. Beide huizen hebben hun voor- en nadelen. Dat huis langs de weg lag wel erg dicht langs de weg, zowel voor de kinderen als voor Joop. Vermoeden is dat Joop het hoogstens een week levend uithoudt op die plek.

Klik hier voor alle foto's van de afgelopen week

We waren erg gecharmeerd van het oude huis in het bos, maar niet alleen moet er veel aan gedaan worden, een ander nadeel (in onze ogen) is dat je geen buren op loop- of fietsafstand hebt. Niemand dus waar de kdis even naartoe kunnen gaan. Nu is dat nog geen probleem, maar als ze wat ouder worden kan dat best een nadeel worden. En weer een ander nadeel is dat als we een bestaande woning kiezen, dat we dan in iedergeval niet in de buurt van Dennis en Natasja komen te wonen. Iets wat we toch wel graag willen. Kortom, een hoop nadelen…waardoor de speurtocht voorlopig nog even doorgaat.

Vrijdag was er een basar in het buurthuis. Dat betekent: ouderwetse spelletjes inclusief schieten, drinken en lootjes kopen voor de loterij….. heel veel lootjes ….. waarmee je chocolade en allerlei andere dingen kunt winnen. De grote winnaar onder de Nederlanders was Hennie die veel chocolade won. Was vast geen toeval, omdat Dennis die avond mee moest helpen met de lootjesverkoop. Erg lachen was dat! De kinderen hebben vooral lekker in de speeltuin gespeeld bij het buurthuis met vele andere kinderen en wij hebben een beetje met de Noorse buren geklets.

Het weer was het afgelopen weekend heerlijk. De kids hebben zelfs alweer gezwommen in de Vegår! Zelf vonden we het toch nog wat te koud in het water, maar de kids leken nergens last van te hebben. Wij zaten gelijktijdig lekker in de zon aan het water bij ons huis, waar we een nieuwe zitplek hebben gemaakt. Verder een beetje rond het huis en op Kil rondgehangen. John had de luchtbuks weer uit de kast gehaald waarmee we schoten op een oude autowieldop en andere voorwerpen.

Maandag was het pinksteren. Sanne heeft toen bij een vriendinnetje gespeeld aan de andere kant van de gemeente. Wij zijn toen nog even een kijkje gaan nemen naar de kavels waar we mogelijk ons huis gaan laten bouwen en hebben we nog aan een strandje gezeten.

De komende week….

Hebben we eigenlijk weinig op het programma staan….tot nu toe dan.
  • Dat kan altijd veranderen dus ’vi skal se’. (we zullen wel zien)