Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 10 mei 2010

Luke is 6 jaar!

Afgelopen woensdag was er weer zwemmen voor de kinderen. Altijd makkelijk, want gelijktijdig kan Chan de boodschappen doen in Tvedestrand. Dat is namelijk om de hoek van het zwembad. De kinderen vinden het heerlijk om wekelijks even het water in te springen.

De zon heeft veel geschenen afgelopen week. Uit de wind en in de zon is het heerlijk. Zo lekker en warm soms dat de kinderen ook wel zin krijgen om in het meer achter ons huis te springen. Ze realiseren zich echter niet dat het water waarschijnlijk nog niet veel warmer is dan 5 graden. Dus daar wachten we nog maar even mee.

Het is ook weer lekker om vroeg in de avond af en toe een stukje het bos in te lopen. På tur dus. Dat deden we vrijdagavond even. Koffie mee en tegenover ons huis in de zon de berg op wandelen. Joop vindt het helemaal geweldig om lekker te rennen in het bos en de kinderen vinden het op zijn tijd ook leuk. Maar naast kinderen en hond hadden we nog meer gezelschap, namelijk ’muggen’. Ze komen alweer aardig tevoorschijn in de bossen. Zeker voor in de avond als de zon schijnt. In de tuin hebben we er nog weinig last van, want met een windje erbij blijven ze wel weg.

Donderdag waren opa en oma Hennink 40 jaar getrouwd. In plaats van een bloemetje hebben we ze een ontbijt op bed laten bezorgen met de ontbijtservice. Dat vonden ze erg leuk! Een ontbijt op bed geleverd uit Noorwegen in Schiedam.

En maandag 10 mei was Luke jarig! Eigenlijk was hij vanaf zaterdag al jarig. Want toen gingen we naar Jumbo Lekeland in Arendal. Met Natas, Dennis, Amber, Anouk en het beste vriendje van Luke ’Ole-Johan’. En het feest voor Luke werd nog groter, want Ole-Johan bleef slapen zaterdag. Lekeland was leuk! Tussendoor wisselden de ouders even van wacht, zodat de andere twee even boodschappen konden doen in Arendal. En in Jumbo lekeland maakte de Nederlandse eigenaar, die we inmiddels aardig kennen, er een extra leuk feestje van voor Luke en de andere kinderen. We hebben er pizza, worst, slush puppies en pannekoeken gegeten in de piratenkamer. Compleet met discoverlichting, muziek en 6 kaarsjes op de pizza.

Zondagochtend waren Ole Johan en Luke al om half 7 wakker. Ze speelden leuk samen en om 8 uur zaten we met drie kinderen op bed kadootjes van Luke uit te pakken. Hij is aardig verwend: veel lego, een piano, een afstand bestuurbaar voertuig en nog wat dingen kreeg hij voor zijn verjaardag. Later die ochtend kwam daar nog een step bij van Amber en Anouk. 
Ole-Johan bleef nog tot 2 uur bij ons thuis. Luke vond het erg gezellig met hem!

John heeft tussendoor nog wat hout gezaagd om de houtvoorraad compleet te krijgen. De komende week willen we er nog een paar boompjes bij krijgen en dan is het wel voldoende voor de komende winter.

En toen was het maandag….toen vierde Luke zijn verjaardag nog een keer op de barnehage met een verjaardagsmuts, een kadootje en pannekoeken. Na de barnehage haalden we ook Borras en Linnea op van een andere barnehage. Die kwamen namelijk gezellig bij ons eten en spelen. Toen was het dus weer feest! De buren kwamen tussendoor nog langs met een kadootje en toen Joffe en Martine de kids kwamen halen, kreeg Luke weer een kadootje! Helemaal super dus en enorm verwend.

De komende week….
  •  dinsdag heeft Luke weer ’rosaruss’. Dan gaat hij met alle kinderen die in september met school beginnen naar de stad: Arendal dus. En natuurlijk allemaal in het roze
  •   Luke gaat woensdag van 9 uur tot 12 naar school. ’voorschool’ heet dat. Om te wennen. Chantal gaat mee. Volgende week woensdag wordt hij weer verwacht, dan krijgen ze ’bustraining’: oefenen met in en uitstappen van de schoolbus dus
  •   woensdag is er ook weer zwemmen en moet Sanne overdag naar school
  •   donderdag is het hemelvaart en zijn we allemaal vrij
  •   vrijdag gaan we gewoon werken en naar school en barnehage
  •   zaterdag komen Hennie en Jan bij Dennis en Natasja. Ze blijven een week in Noorwegen
  •   zondag gaat Chantal elandensoep serveren  
  •   maandag is het 17 mei…de nationale feestdag in Noorwegen. Dan gaan de kinderen in een optocht door het dorp: zingend en met vlaggetjes. Daarna wordt het afgesloten met spelletjes en activiteiten rond en in de school. En daarna, gaan we naar Arendal, waar we zijn uitgenodigd bij de eigenaar van Lekeland: voor een Nederlands feestje.