Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 26 april 2010

100 berichten !!!

100 Berichten !!! Vandaag is het honderste bericht op onze weblog gezet. 100 berichten over hoe we Noorwegen beleven en wat we er doen. Voornamelijk om de familie in Nederland op de hoogte te houden, maar ondertussen blijken steeds meer mensen ons weblog te volgen! Leuk, en zeker om af en toe een berichtje te krijgen van mensen die ons weblog volgen. Even wat cijfers: per dag trekken we gemiddeld meer dan 22 bezoekers, de meeste bezoekers hebben we op maandag, 80% van onze bezoekers komen uit Nederland, en  we hebben al meer dan 14000 bezoekers op onze weblog gehad !

Chantal is 2 dagen voor cursus over de nieuwe naturmangfoldlov (natuurwet) naar een exclusief spahotel in Kragerø geweest. Samen met 4 andere collega's en Joffe (die bij de buurgemeente werkt) gingen we op weg naar Kragerø. Het hotel ligt op een geweldige locatie met uitzicht over een fjord en op het centrum van Kragerø. Zie foto hiernaast. Het was 2 dagel lekker eten, drinken en netwerken met 40 andere beleidsmakers, adviseurs en planmakers uit omliggende gemeenten. De wet was complete nieuwe stof voor mij, dus best vermoeiend. Maar erg nuttig en leuk die 2 dagen!
Klik hier voor alle foto's van afgelopen week

Zaterdag zijn John en Dennis de hele dag is het bos bezig geweest met zagen. De omgezaagde bomen worden nu in kleine stukjes gezaagd en bij elkaar gelegd. Komend weekend zullen John en Den deze met de tractor uit het bos gaan halen. Chantal en Natasja zijn naar Arendal geweest. De kids waren hard toe en een nieuwe set kleding, en het Arendal lijstje met noodzakelijke boodschappen was ook al aardig opgelopen.

Voor Luke heeft Chantal gelijk verjaardagskado's gekocht en samen met Natasja een houtkliefapparaat gekocht en in de auto gezet. Sanne was trouwens de hele dag onder de pannen bij een vriendinnetje en een verjaardagsfeestje..al met al een drukke dag dus voor iedereen.
Klik hier voor alle foto's van afgelopen week

Zondagmorgen is John samen met de buurmanen wezen vissen. John rolde net zijn bed uit toen de bel ging: ga je mee de netten uit het water halen? Snel aangekleed en het water op. De avond ervoor hadden de buurmannen al de netten uitgezet, en deze werden nu binnen gehaald. Bij elkaar waren het 10 netten van ongeveer een meter bij 4m lang.
De vangst viel wat tegen...ongeveer 18 vissen (forel) werden binnen gehaald. Chantal heeft de vissen vakkundig schoongemaakt en zodra we weer kooljes hebben zullen we de bbq's aanzetten en de vis klaarmaken!

S'middags zijn we weer wezen kijken bij wat bouwgrond. Komende weken zal er een uitgebreide offerte worden opgemaakt zodat we een idee krijgen van de kosten. Wat een huis kost is wel duidelijk, maar de kosten van een weg, stroom , water, en afvoer blijven onduidelijk. We hopen met komende offerte wat meer inzicht in de prijzen te krijgen. Op de foto zie je hoe de weg bedacht is, en waar er eventueel twee huizen kunnen komen. Als je op deze LINK klinkt, krijgt je het totaal overzicht van de locatie.

Komende week gaat John een begin maken met het klieven van de afgezaagde stammetjes. Hiervoor hebben we afgelopen zaterdag een kliefmachine gekocht.


Planning voor de komende week :
  • John gaat hout klieven in de avonduren
  • Dinsdagavond heeft Chantal een bijeenkomst met buurtbewoners bij de gemeente
  • De kids gaan woensdagavond zwemmen
  • komend weekend....hout, hout en nog meer hout