Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 18 april 2010

Joop wordt kaal !

Joop wordt kaal geplukt ! Joop is een ruwhaar Parson Russel, en zoals iedere hond verliest ook Joop nu in het voorjaar zijn wintervacht. Ruwhaar mag echter absoluut niet geschoren worden, maar moet worden geplukt !!! Dus de komende dagen zullen we flink wat moeten plukken bij Joop om zijn wintervacht te verwijderen.
Gelukkig geniet Joop vollop van al dat gepluk en blijft hij braaf op de buitentafel stil zitten.


Tip van de week :

Als je op de bovenstaande link klinkt, kom je uit in het totaaloverzicht van onze fotoalbum. Hier kan je alle foto's 1 voor 1 bekijken door op de eerste foto te klikken. Maar je kan ook een diavoorstelling starten. Hierna worden de foto's automatisch met een tijdsinterval van 3 seconden weergegeven !

De afgelopen week is het eigenlijk wel iedere dag prachtig weer geweest!
Met als resultaat dat we 's avonds weer regelmatig buiten eten. Bij de gemeente zijn de werktijden ook weer naar zomertijd aangepast. Hierdoor werkt John van 0800 tot 1500 uur. Omdat Chantal 80% werkt, verandert er verder niets voor haar: zij werkt in de zomer en de winter dezelfde tijden.

Typisch Noors is wel dat veel dingen op het laatste moment geregeld worden. Zo kregen we afgelopen maandag het bericht dat vanaf woensdag de zwemlessen voor de kids weer van start gaan. Nu is zwemles een groot woord, meer een speeluurtje met hier en daar wat begeleiding. Maar zowel Luke als Sanne vinden het prachtig en wilden graag weer gaan. En zonder resultaat is het ook weer niet, Sanne zwemt al meer dan redelijk (eigenlijk wel goed gewoon) en met Luke gaat het ook steeds beter.

Woensdag is Luke ook naar de kapper geweest in Åmli. Via via hadden we een adresje gekregen van een goede kapster, en daar is Luke even goed onder handen genomen. En we hebben er een hele andere Luke voor terug gekregen. Wat een beetje haar kan doen zeg !!
Afelopen week is ook de periode van Rosaruss van start gegaan op de barnehage. Met alle 5 jarigen (degenen die volgend jaar naar school gaan) worden er allerlei
leuke activiteiten ondernomen. Zo zijn alle vijfjarigen van de barnehage afgelopen dondedag naar een verkeersplein in Arnedal geweest.
Een plein waar de kids kunnen fiesten, maar dan compleet met stoplichten, rotondes en andere verkeershindernissen. Rosaruss is een traditie in Noorwegen, en komt ieder jaar weer terug voor diegene die een schoolperiode afsluiten.
De eerste periode is dus de barnehage, en de kleurstelling is hier roze !!! Alle kids gaan dus in het roze. Voor Luke hebben we dus een roze tuinpak met pet.
De volgende periode is de beeindiging van de basisschool, maar dat duurt gelukkig nog even !!!

 
Vrijdag had Sanne een feestje. Geen verjaardags feestje…gewoon ...zomaar spelen bij een vriendinnetje thuis. Gelijk vanuit school is Sanne mee gegaan, we zouden haar 1800 uur weer ophalen, maar rond 1700 uur belde Sanne op : Mag ik blijven slapen ? Natuurlijk moetsen we wel even een pyama langs brengen in Myra… en dat hebben we natuurlijk gedaan. Samen met de andere meiden zaten ze in een bubbelbad dat buiten stond. Wat een feest ! Maar toen we alweer lang en breed thuis zaten op de bank, werd er om 2100 uur gebeld. Sanne : Mama, ik wil naar huis, is mis julie zo.…. Dus zijn we maar weer naar Myra gereden.

Zaterdagmorgen aan het ontbijt zaten we ons net te verbazen over de 
hoeveelheid ijs die nog op de Vegår drijft. Maar toen Dennis en John terug kwamen s’middags uit het bos (ze hadden gezaagd) was tot hun grote verbazing al het ijs verdwenen ! Er stond wat wind, en in combinatie met de zon was het snel gedaan met al het ijs. Hier en daar liggen nog wel wat plukjes sneeuw, maar dat zal ook wel niet lang meer duren. Zaterdag en zondag zijn Dennis en John bezig geweest om de houdvoorraad op peil te brengen. Zaterdag zijn er aardig wat bomen omgezaagd die John en Dennis zondag met de traktor van de buurman uit het bos hebben gehaald.

Planning voor de komende week :
  • Maandagavond komt er weer een huizenbouwer op bezoek 
  • Woensdag heeft Chantal cursus met overnachting in Kragero 
  • Woensdag gaat John met de kids zwemmen
  • Komende week gaan John & Dennis verder met de houtvoorraad
  • Komend weekend gaat Chantal & Natasja met de kinderen naar Arendal