Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 28 maart 2010

Nog 1 keer skien en Luke slaapt op de barnehage

Luke is bezig aan zijn laatste maanden bij de barnehage. En in dit kader worden er allerlei activiteiten georganiseerd samen met de andere kinderen die volgende jaar naar school gaan.

Klik hier voor alle foto's

In dit kader heeft Luke afgelopen donderdag een overnachting gehad op de barnehage. De auto was afgeladen met dekens en een matras. S’avonds zijn ze een lange wandeling gaan maken in het donker en hebben ze een bioscoop gemaakt, compleet met popcorn. De volgende ochtend mochten ouders, en broerjes en zusjes aanschuiven bij het onbijt. Dus daar stond Luke te wachten om 07.30 tot papa, mamma en Sanne kwamen. Samen met de leidsters hadden ze een koud buffet gemaakt. Luke had het erg naar zijn zin gehad en was samen met Ole Johan (zijn vriendje) wel tot 23.00 uur opgebleven !

Donderdag was de laatste skietraining voor de kinderen. Daar hadden ze een soort wedstrijd van gemaakt. Luke ging niet, omdat hij dus op de barnehage ging slapen. Sanne, Amber en Anouk wel. De tijd werd genoteerd die ze maakten met skien, maar de meiden deden het lekker op hun gemakkie. Gewonnen hadden ze dus niet. Maar zoals het vaak gaat in Noorwegen, zijn er geen verliezers en winnaars en kregen alle kinderen een drinkfles, een sjaaltje en een muts als prijs. We hebben gelijk maar even de namen van de kinderen erin geschreven, want driekwart van de kinderen op school loopt nu met dezelfde muts en sjaal rond :-)
Sanne komt aan bij de finish van de skiwedstrijd

Chantal had donderdagavond een bijeenkomst met verenigingen en bewoners om te brainstormen over de locaties in de dorpskern die gebruikt worden of kunnen worden voor activiteiten. Dat was een leuke en nuttige bijeenkomst met een redelijk goeie opkomst.

Zaterdag hebben we niet veel gedaan. Het was lekker weer, en de kinderen hebben de hele dag buiten gespeeld in het bos. Hier zijn talloze stroomjes nu van smeltwater. De hele dag zitten ze lekker te klieren in hat water met stokjes, emmertjes en schepjes. Wij hebben het huishouden een beetje gedaan en lekker in de tuin gezeten. Zondag zijn we voor het laatst wezen skien. Het gaat nu nog net, maar er komen al slechte plekken op de skihelling en het zal niet lang meer duren voordat de helling weer groen is.
Sanne en Amber skien voor de laatste keer dit seizoen samen de skihelling af

Daarna nog weer even een paar kavels bekeken. Het blijft een lastige, maar ook leuke zoektocht naar onze toekomstige woonbestemming.
De komende week zijn de kinderen vrij! tot en met de dinsdag na de pasen, hebben ze paasvakantie. Lekker dus! Chantal heeft vakantie vanaf woensdag en John vanaf donderdag. Standaard zijn alle Noren naast de paasdagen zelf, ook op de donderdag en vrijdag ervoor vrij. Dat zijn nationale feestdagen waarop iedereen vrij is en alles dicht is. Wij hebben geen plannen voor die dagen. We willen er nog wel een dag op uit...een stuk rijden en een waterval bekijken ofzo en een keer met de kinderen naar de bios. Verder zien we wel. Zondag, eerste paasdag gaan Natas en Chantal nog een dagje werken bij de elandensoep. Het restaurant is afgelopen zondag weer open gegaan.