Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

woensdag 24 maart 2010

Familie op bezoek en Sanne 8 jaar!

Sanne was 19 maart jarig. Ze had het al voor haar klasgenootjes gevierd samen met Amber en Anouk, 2 weken geleden, maar nu dus ook thuis. Vrijdag de 19e zelf hebben we het niet echt gevierd, maar uiteraard kreeg Sanne al wel wat kadootjes 's ochtends en we hadden de kamer versierd met slingers en ballonnen.
Het leukste kadootjes kreeg ze 's avonds, toen kwamen namelijk de zus van John, haar 2 dochters en de moeder van John. Chantal ging Liz, Shirley, Britney en oma ophalen van het vliegveld op vrijdagmiddag.

Voor Liz en de kinderen was het de eerste keer in Noorwegen. Dat was wel even wennen, maar ze vonden het leuk en vooral leuk om te zien hoe wij wonen en leven. Helaas bleven ze maar een weekendje, maar wie weet komen ze weer een keer terug!

klik hier voor alle foto's

Op zaterdag gingen we de omgeving een beetje verkennen. We zijn met ze naar Tvedestrand geweest, wat winkels bezocht, de waterval bij Nesverk en het dorp van Vegårshei, Myra. Ze hebben een kijkje genomen in ons kantoor van het gemeentehuis en gesleet van de skihelling in Myra.

Zondag hebben ze nog een ritje gemaakt naar Åmli en 's middags vierden we Sanne haar verjaardag. Dennis, Natasja, Martine en de kinderen en de buren kwamen ook op bezoek voor de verjaardag. Het was een rustig middagje lekker in de zon in de tuin. En Sanne had het dik naar haar zin met alle aandacht uit Nederland en de vele kadootjes die ze heeft gehad.
De meiden allemaal in het autootje van buurjongen Kenneth

Maandag gingen ma, Liz en de kinderen weer naar Nederland. John heeft ze weggebracht naar het vliegveld.
's avonds kwam de zoveelste huizenbouwer langs bij Dennis en Natasja om met hun en met ons te praten over mogelijkheden tot het bouwen van een huis.

Dinsdag was er weer sport voor Sanne in Myra en vandaag, woensdag, is er een schoolvriendinnetje bij ons thuis om te spelen met Sanne (en Luke).
Donderdagavond wordt een leuke avond voor zowel Sanne als Luke. Sanne gaat naar de laatste keer skitraining, waarna ze een aardigheidje krijgen en Luke gaat op de barnehage slapen. Hij gaat daar eten en daarna blijft hij met alle 5-jarigen slapen. Eerst gaan ze dan nog wandelen in het donker en film kijken. Vrijdagochtend gaan Sanne en wij er dan naartoe om met zijn allen te ontbijten op de barnehage.
Ma bij de skihelling in Myra

Donderdagavond heeft Chantal een bijeenkomst van haar werk, die ze samen met collega's heeft georganiseerd. Doel van de bijeenkomst is om met nieuwe ideeen te komen voor het veranderen en aanpassen van vrijetijdslocaties in Myra. Dan gaat het dus vooral om de omgeving van de school, de skihelling en andere stukken terrein waar allerlei (sport)activiteiten worden georganiseerd. De bedoeling is dat er input komt voor een bestemmings en actieplan dat er gemaakt wordt voor Myra, een plan waar Chantal mee bezig is op haar werk.

En daarna is het paasvakantie voor de kinderen....vanaf vrijdag is dat. De Donderdag na de pasen hoeven ze pas weer te beginnen: bijna 2 weken vakantie dus! We hebben geen plannen, maar hopen in ieder geval op goed weer.