Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 14 maart 2010

Het dooit.....

Door de dooi wordt sleeen weer leuker!

Afgelopen week heeft de dooi toegeslagen. Met dagelijks een strak blauwe lucht en een temperatuur boven de nul graden, vedwijnt de sneeuw in een rap tempo. Maar er ligt genoeg, dus zal het toch zeker wel een week of vier duren voordat echt alles weg is. En kunnen we met een week dooi nog gewoon skien zoals afgelopen zondag. Ook is het goed mogelijk dat we in de rest van maart of in april nog meer sneeuw krijgen,maar dat is afwachten.

Nu dat de dooi begonnen is, kijken we toch ook weer een beetje uit naar het voorjaar. Als de sneeuw weg is, krijg je hier binnen een explosie van groen, alsof de natuur even wat verloren tijd inhaalt, zo snel gaat dat. Alles schiet dan uit de grond en bomen, planten en bloemen lopen uit. En we kunnen weer lekker het bos in, wat nu met nog zeker een meter sneeuw onmogelijk is.

Afgelopen week zijn we na een week vakantie weer aan het werk en naar school gegaan. De kinderen hebben nog steeds op de donderdagavond ski training, en vanaf deze week beginnen ook weer de sportactiviteiten op de dinsdagavond weer. Kortom, het gewone leven is weer begonnen.

Vriendje van Luke is op bezoek

Woensdag zijn de kinderen naar een knutselmiddag geweest bij de buurtvereniging. Met allerlei paasknutsels kwamen de jongens weer thuis. Deze staan nu mooi op de schoorsteen te pronken.
Afgelopen vrijdag kwam een vriendje van Luke mee naar ons huis om mee te eten en te spelen. Gezellie voor Luke en ook voor ons. Was weer een drukke boel ! Luke heeft samen met zijn vriendje gesleet en lekker binnen gespeeld, met lego en op de computer. Rond zeven uur kwamen zijn ouders hem weer ophalen.

De buurtjes (Kurt & Aina) hadden aangeboden op zowel onze kids als die van Dennis en Natasja te passen, zodat we een keertje konden uitslapen en een avond in Arendal kon doorbrengen. Zo gezegd zo gedaan…zaterdagavond zijn we sinds tijden naar de Griek geweest samen met Dennis en Natasja. En dat is toch heel anders dan in Nederland. Ze hadden helaas geen Gyros, maar wat ze hadden was wel erggg lekker ! Zondagmorgen na het uitslapen hebben we de kids weer opgehaald en zijn we wezen skien. Was heerlijk weer, dus heerlijk om even te skien.

Daarna zijn we nog even op bezoek geweest bij onze Duitse vrienden die een huis aan het bouwen zijn. Ze schieten al aardig op en volgens de plannig gaan ze er in mei al wonen. Erg leuk om zo'n bouwproces van dichtbij mee te maken en om van hun ervaringen te leren. Ze zitten in precies dezelfde situatie als wij, waardoor we veel kunnen vergelijken.

Komende week gaat weer druk worden ! Kids gaan dinsdagavond sporten, donderdagavond ski training, en vrijdagavond komt Oma en tante Liz met kids. Gaat een druk weekend worden met ook de verjaardag van Sanne die we zondag gaan vieren. Vrijdag gaat Chantal Liz, de kinderen en oma van het vliegveld halen. 

Planning komende week :
  • Disndagavond sporten van de kids
  • Donderdagavond skien met de kids
  • Vrijdag Oma en tante liz met de kids ophalen & Sanne jarig
  • Zondag : verjaardagsfeestje Sanne