Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

vrijdag 5 maart 2010

Bezoek aan Nederland en feest!
Vorige week maandag had Sanne klassefeest. Dat betekent dat er ’s avonds een voorstelling was van de kinderen uit Sanne haar klas voor ouders en overige familie. Samen met Luke gingen we naar school. De meeste ouders namen koffie en cake of broodjes mee, zodat we een soort koud buffet hadden. Het was erg leuk. Sanne had in en toneelstukje een aardige hoofdrol en zong meerdere liedjes met andere kinderen. De dag erna gingen alle kinderen uit de eerste 5 klassen skiën op de skihelling. Dat was een leuke laatste schooldag voor Sanne, want de volgende dag ging ze naar Nederland en de week erna had ze wintervakantie.

Klik hier voor alle foto's

Vorige week woensdag gingen we dus naar Nederland, voor familiebezoek. Het grootste deel van de week stond in het teken van opa en oma Hennink, die 40 jaar getrouwd zijn dit jaar. Want dat moest natuurlijk gevierd worden!

Eerst gingen we richting het centrum van Oslo. We moesten namelijk daarheen om ons paspoort te laten verlengen. Niet voor dit bezoek aan Nederland, maar voor na medio april, omdat onze paspoorten dan verlopen zullen zijn. Aangezien we toch richting Oslo moesten en ons vliegtuig pas tegen 5 uur ’s middags vertrok, leek het ons een goed moment om het nu gelijk te doen. Daarnaast moesten de kinderen erbij zijn. Nadat we pasfoto’s hadden laten maken, gingen we naar de Nederlandse ambassade, waar we gelijk aan de beurt waren. Aangezien we voorloipig niet van plan zijn buiten Europa op vakantie te gaan, besloten we voor de kinderen een ID kaart te kopen en geen paspoort. Dat scheelt veel geld.

Luke en Sanne bij de Nederlandse ambassade in Oslo
Klik hier voor alle foto's

Daarna gingen we na een ’zweedse-balletjes-eten–bij-de-Ikea-stop’ op weg naar Sandefjord: vliegveld Torp . We vlogen met een boeing van Ryanair die driekwart vol was. De kinderen vonden het erg spannend. Vooral het opstijgen. Aangekomen in Duitsland (Weeze) stond er een huurauto op ons te wachten: een volkswagen FOX. Ofwel: een zwart klein koekblikje dat overigens best rijdt.

Was wel even wennen in Nederland: van anderhalkve meter continue sneeuw in Noorwegen, was er geen sneeuw meer over in Nederland en lag de temperatuur rond de 10 graden celcius.

Was erg leuk om de ouders en schoonouders weer te zien. Zodra we aankwamen in Schiedam, aten we eerst een broodje kroket en de volgende dag Chinees bij John zijn ouders. Vrijdag vertrokken we met Chantal haar ouders naar de Eemhof (center parcs) waar we een lang weekend naartoe gingen om de trouwdag van opa en oma te vieren.

Het was erg gezellig en de kinderen gingen uit hun dak in het zwembad en de speelhal met spelletjes en entertainment. ’s avonds gingen we lekker uit eten. Zondag kregen we bezoek: van John zijn ouders en Britney en Shirley die mee gingen zwemmen. Het was overigens erg druk in het park: helemaal vol.

Opa en Luke
Klik hier voor alle foto's
De overige dagen hebben we vooral met en bij de opa’s en oma’s doorgebracht en wat inkopen gedaan in Vlaardingen. Het was erg leuk om weer even wat tijd door te brengen met de familie en de kinderen kregen volop aandacht. Sanne zat er dan ook aardig doorheen de laatste dagen en was er 2 dagen ziek door. Gelukkig was ze er woensdag weer bovenop. Woensdag gingen we namelijk weer terug naar huis. Bij het inchecken viel het even tegen dat de koffer 2 kg zwaarder bleek te zijn dan dat we in Nederland hadden gewogen, waardoor we 2 flessen wijn in de prullenbak moesten gooien voordat we de douane door konden. Dit om 40 euro toeslag te voorkomen.

De reis verliep voorspoedig. Alleen thuis gekomen, was er een tegenvaller: 1 van de stoppen was namelijk ergens tijdens onze afwezigheid doorgeslagen en we hebben dus enkele dagen geen stroom gehad, waardoor onze hele vriezervoorraad ontdooid was (zo’n 40 kilo aan vlees, pizza, ijs, patat enz). We hebben alles gelijk gefotografeerd en hopen een en ander nog te kunnen verhalen op de inboedelverzekering.

Thuis gekomen waren er ook veel Nederlanders op Kil! Hans en Paula (ouders van Natasja) waren er namelijk deze week. Naast een warm welkom op Kil, hadden Den, Tas, Hans en Paula al aardig wat voorbereidingen getroffen voor het grote verjaardagsfeest van vrijdag! Namelijk dat van Amber, Anouk en Sanne samen! Alles bij elkaar hadden we….84 kinderen uitgenodigd! Gezien de vakantie verwachtten we wel dat er een aantal niet zouden komen. Vrijdagmiddag troffen we veel voorbereidingen in het buurthuis dat we hadden afgehuurd voor het feest. We hadden 1 zaal omgetoverd tot bioscoop en 1 zaal tot disco. Met echte discolampen en discorook. Beide ruimten hadden beelden op de muur geprojecteerd. Verder hadden we ’cake versieren’, konden de kinderen tekenen en was er chips, limonade en broodjes worst….veel worst!

Discofeestje voor Amber, Sanne en Anouk!
klik hier voor alle foto's

Er kwamen rond de 50 kinderen en het was een groot succes! Zo te zien was iedereen erg tevreden en hadden de kinderen het erg naar hun zin. Sanne, Amber en Anouk vonden het ook een leuk feest en hebben veel kadootjes gehad.

Dit weekend maar even rustig aan doen. We hebben geen plannen en dat houden we zo. De komende week weer aan het werk, met donderdag weer skitraining voor de kinderen