Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 22 februari 2010

Week 7Afgelopen week is er weer veel sneeuw gevallen. Heel veel sneeuw ! Zoveel sneeuw zakt in elkaar, maar er ligt nu toch al gauw zo'n 1,5 meter ! En dat is best veel. De dieren in het bos krijgen het nu ook moeilijk, ze komen moeilijk door de hoge sneeuw heen, en lopen daardoor nu veel over de weg. Donderdag kwamen in 24 uur, al 5 hertjes tegen !

Afgelopen donderdag zijn we door de sneeuw heen naar Oslo gereden, voor het concert van RAMMSTEIN.En dat was de moeite waard ! Een geweldige show met vuur, vuurwerk, confetti en een hoop harde muziek !Na afloop zijn we weer terug gereden naar huis, over een verlaten maar besneeuwde E18.We deden er ongeveer 4 uur over, maar het was goed te doen.

Zaterdag zijn we naar Arendal geweest om de noodzakelijke boodschappen te doen. Eens in de zoveel tijd reizen we vanaf onze berg naar de grote stad. We hadden een aardige lijst, een sneeuwschep, Luke naar de kapper, een navigatie systeem (de oude is stuk), strijkijzer, cadeautje voor Anouk, etc, een hoop boodschappen dus.

Afgelopen week zijn ze ook we begonnen met het oogsten van bomen op Kil. Achter het huis van Dennis en Natasja worden alle bomen weggehaald. Dat zal even een heel ander gezicht worden ! Wel zonde, maar dat is nu eenmaal de cycles hier. Ook hebben we groot nieuws hier in Vegårshei, de Noorse kroonprins komt ! En wel in de week van 2 september. Het gonst hier al van geruchten en iedereen kijkt er erg naar uit...Dat gaat een feestje worden !

Zondag was het feest, Anouk is zeven jaar geworden. Wat gaat de tijd toch snel, 7 jaar alweer. Zaterdag met de boodschappen hebben we samen met Anouk cadeautjes uitgezocht. ipv 1 groot cadeau heeft ze nu allemaal kleine dingen uitgezocht, een hele berg dus. Volgende week vrijdag vieren we de verjaardag van Anouk, Amber en Sanne tegelijk...
Aangezien we de mogelijkheid hebben om hier verderop een oud schoolgebouw te gebruiken met heel veel plaats, dachten we dat het wel een goed idee zou zijn om alles tegelijk te doen, in het kader van drie vliegen in 1 klap...alleen komen er nu misschien wel zo'n 80 kinderen...ahhh.
Nou ja, het is hier vakantie, dus er zullen best wel wat kids afvallen, maar goed. Laten het er 50 worden...


Nog even verzinnen wat we gaan doen :-)

Klik hier voor alle foto's van Anouk der verjaardag