Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 21 september 2009

De herfst is begonnen....

De herfst is aangebroken

De dagen worden alweer korter, iedere week wordt het wel een half uurtje eerder donker.
De herfst begint er aan te komen, of misschien beter gezegd, is al in volle gang !
De blaadjes aan de bomen veranderen van donkergroen, naar geel, rood en oranje.
'S morgens hangt er boven het meer een deken van mist waar de
opkomende zon met een rode gloed doorheen lijkt te branden.
De buitenthermometer geeft al een minimale waarde van 1,5 graden aan.
Het zal niet lang meer duren totdat de auto weer de garage in moet voor de nacht, zodat we
's morgens niet hoeven te krabben.
De eerste sneeuw zal niet ver weg zijn, we kijken er alweer naar uit !

Op een of andere manier beleef je de seizoenen hier veel intenser. Maar dat komt omdat het leven hier zich veel meer buiten afspeelt en omdat we natuurlijk midden in het bos wonen. Vuurtje stoken buiten, hutten bouwen, paddesteoelen en bessen plukken...tja...weinig tijd om binnen te zitten.

Afgelopen week zijn we aardig druk geweest.
Maandagavond moest John overwerken. Er waren verkiezingen in Noorwegen (en dus ook in Vegarshei), en de internetverbinding moest werken.
John heeft dus de hele avond zitten testen of de internetverbinding werkte. Gelukkig ging dat allemaal goed en waren er geen problemen.

Dinsdagavond is Chantal naar een ouderenavond geweest op Sanne der school.
En ze blijkt het heel goed te doen, dat is natuurlijk altijd fijn om te horen.

Joop hoort er al helemaal bij!
Klik hier voor alle foto's

Woensdagavond gingen Sanne en Anouk weer naar voetbal, en ik moet zeggen...een van Basten zie ik erg nog niet in, maar enige vooruitgang is er wel. Na een doelpunt van Anouk in eigen goal, en het overspelen van de bal naar de tegenstander van Sanne, kan je concluderen dat er toch meer balcontact is. Maar de uitnodiging van de trainer om de meiden mee te laten doen aan wedstrijden laten we maar even voor wat het is :-). Ze hebben het in ieder geval naar hun zin.

Donderdagavond had Chantal een overleg in de gemeente, en toen was het alweer bijna weekend !!!
Op zaterdag hadden we de verjaardag bij Joffe en Martine van Boras. Ja, cadeau komt nog hoor Boras !! Oeps, vergeten..thuis laten liggen...maar dat komt wel goed. De ouders van Martine waren van de partij, en met de kookkunsten van Joffe en Martine en drie spelende honden, was het een gezellige boel. Ondanks dat de herfst hier al aangebroken is, hebben we lekker in de tuin gezeten.

Op zondag heeft Chantal weer elandensoep geserveerd en is John met de kids naar Myra geweest. Hier was een kinderdag georganiseerd in de sporthal. Veel kinderen van de barnehage en school waren hier op afgekomen. In de sporthal konden de kids van alles doen : voetballen, basketballen, slingeren aan touwen en het nemen van hindernisbanen. Natuurlijk waren de broodjes met worstjes ook van de partij.
Toen Chan klaar was met werken zijn we na het eten nog På tur geweest. We zijn een stukje de heuvels in gewandeld naar een oude beverdam. Ondanks dat we hie nu al bijna een jaar wonen blijven we ons verbazen over het natuurschoon.

Planning voor komende week:
- Dindagavond ouderavond op de barnehage
- Joop wordt woensdag gecasteerd !!!
- Sanne gaat voetballen woensdagavond
- Zondag komen Hans en Paula

Een rustig weekje dus :-)

"Er hangen dit jaar veel rode besjes aan de bomen ..... dat betekent weinig sneeuw komende winter", zegt de buurman. 2 dagen later....een collega van de gemeente: "Er hangen dit jaar veel rode besjes aan de bomen..... dat betekent veel sneeuw komende winter"

Navraag bij weer een andere buurman leverde de volgende verklaring op : aan het eind van de winter kan je zeggen of veel en juist weinig bessen voor extra sneeuw zorgen. Tja, tegen die Noorse logica kan je niet op, we zullen het wel zien. Kom maar op met die sneeuw.