Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 2 augustus 2009

JOOP!

Joop; onze nieuwe huisgenoot

Klik hier voor alle foto's

Afgelopen vrijdag was het zover….John ging Joop halen; onze nieuwe huisgenoot. Joop eerste naam was Billy, maar onder et mom van : een nieuwe start ,een nieuw naam is het Joop geworden. Een no nonsens naam, gewoon Joop ! Joop is een 6 maanden jonge Parson Russell. Toen we Joop een week eerder opzochten bij zijn vorige baasje, was hij heel druk! We hadden ons dus op het ergste voorbereid! Maar in werkelijkheid is het een heel lief en best wel rustig beestje.
Buiten is hij super actief en rent veel; doet leuke balspelletjes met Luke en Sanne en haalt en brengt de stok die we gooien. Maar als hij overdag genoeg actief kan zijn, is hij in huis best rustig en lief. Zelfs het springen op de bank waar we zo bang voor waren, heeft hij maar 2 keer geprobeerd en doet hij nog nauwelijks. We hebben hem dit gelijk afgeleerd door de ‘waterpistool-methode’ toe te passen, waarbij we Joop bij een poging om op de bank te springen ongezien achter zijn oren water spuiten. En het werkt!

’s Nachts zit Joop in de bench in ons ‘buitenhuis’ en overdag als we moeten werken, loopt hij rond in het ‘buitenhuis’. Joop lijkt al aardig goed zindelijk. Nu na 2 dagen heeft hij nog geen plasjes binnen gedaan en doet zijn behoefte netjes op de plek achter de garage; precies waar we het willen hebben!


Spelen met Joop
Klik hier voor alle foto's

Joop heeft ook al een paar keer in de auto gezeten. Hij gaat lekker liggen op zijn kleedje dat in een boodschappenkrat ligt en blijft daar rustig zitten totdat de auto stopt.
Joop volgt al aardig een paar commando’s op, zoals ‘zit’ en ‘lig’. Wat het lopen aan de lijn betreft, daar zit nog wel wat opvoedingswerk in. Tijdens een wandeling in het bos trekt Joop veel aan de lijn en is voortdurend afgeleid door geurtjes en dierensporen. En ook in de stad schiet hij overal op af wat beweegt; springt tegen wandelende mensen op en wil graag spelen met voorbijlopende kinderen. Daar gaan we hem dus vooral goed in trainen!

Gisteren heeft Joop kennis gemaakt met Dennis, Natasja, Amber, Anouk…en hun kat “Sammy”. Vooral die laatste was voor Joop heel interessant en andersom ook. Zo interessant dat Sammy weer eens helemaal naar ons huis toe kwam.
Vandaag heeft Joop ook kennis gemaakt met de twee honden van Joffe en Martine. Dat was ook wel spannend; vooral met de Sint Bernard van hun, waar Joop toch wel een keer of 10 in past! Maar na een tijdje wild blaffen en stoer doen, waren ze wat aan elkaar gewend en werden ze rustiger.

Vooral Sanne is erg veel bezig met Joop. Uitlaten, kroelen, verzorgen, spelletjes doen enz. Luke vindt het vooral leuk om met de bal te gooien en af en toe te stoeien.
kortom: na 2 dagen zijn we al helemaal weg van Joop! Hij hoort er al helemaal bij.

Donderdag gaat Luke weer naar de barnehage! Dan is zijn vakantie weer voorbij. Sanne begint over 2 weken weer met school. Ze kijken er alletwee weer naar uit! En het is ook wel weer goed. De vakantie heeft nu wel weer lang genoeg geduurd; tijd voor het gewone dagelijkse ritme.