Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 10 augustus 2009

Spelen, Joop, varen, zwemmen en reptielen

Bootje varen: Joop vindt het wel best!

Nog een week, dan begint de school weer. De Barnehage is afgelopen week alweer begonnen, maar Luke is nog maar 1 dag geweest. Deze week gaat hij weer drie dagen. De eerste dag was weer even spannend. Hij was een klein beetje nerveus, zeker omdat Anouk nu niet meer met hem mee gaat, maar hij had er veel zin in! En Luke is nu samen met vier andere kinderen, de oudste op de barnehage en dat is dan ook wel weer stoer. Met z’n vijven gaan ze het komende jaar leuke en leerzame dingen doen, want zij behoren nu namelijk tot de ‘rosaruss’-kinderen. Dat zijn alle kinderen van 5 of 6 jaar oud, die het volgende jaar naar school gaan. Gedurende het laatste jaar voordat ze naar school gaan, gaan ze veel leuke en bijzondere dingen doen; vooral buiten de barnehage.

Met Joop, ons nieuwe gezinslid, gaat het erg goed! We zijn erg blij met onze nieuwe viervoeter en hij voelt zich al helemaal thuis. Hij loopt al los rondom ons huis en leert steeds beter om op ons signaal terug te komen. Maar het blijft een jager, waardoor hij overal achteraan gaat of zijn neus in steekt. En graven kan hij als de beste! De ene keer komt hij thuis met een neus vol met aarde en de andere keer komt hij ons een dode kikker of iets anders uit het bos brengen. Maar zodra hij uitgeraasd is buiten, gaat hij lekker binnen op het kleed liggen of in zijn mandje en is hij een voorbeeldig hondje dat speelt en kroelt met ons en met de kinderen.

Het weer is de afgelopen week erg afwisselend geweest. Vaak kun je ’s morgens in je korte broek rondlopen of zelfs zwemmen, om vervolgens ’s middags de kaplaarzen in de regen en modder aan te trekken. Maar de temperatuur is goed! Rond de 22 graden en we eten bijna iedere avond nog buiten.Zaterdag hebben we bijna de hele dag aan een strandje gezeten en gezwommen in het meer. Zondag was het weer iets minder, maar dat maakte voor Chantal niet uit: die moest toch elandensoep serveren.

Het weekend hebben we de Noorse buren weer wat meer gezien en gesproken. We zijn met Kenneth (de buurjongen) mee geweest naar het bos, waar hij op een geweldig plekje met geweldig uitzicht zijn eigen hut bouwt van zo’n 7 bij 4 meter. Geweldig; een jongen van 15 die in het bos van zijn vader zijn eigen hut bouwt. En hij is erg enthousiast. John heeft hem een avondje geholpen met timmeren en bouwen.

Sanne met haar nieuwe vriendje
Klik hier voor alle foto's


Sanne en Luke hebben vorige week voor de eerste keer bij de Noorse buren geslapen. Vanaf avondeten tot 11 uur de volgende ochtend hebben ze zich super vermaakt met spelletjes, lego, broodjes maken, in het bos wandelen en spelen. Toen Chantal de kinderen met de auto ging wegbrengen, zag Sanne opeens 30 meter naast het huis van de Noorse buren, langs de weg 3 elanden staan! We zijn gelijk gestopt met de auto en hebben een aantal minuten van ze kunnen genieten. Daarna verdween het vrouwtje en de 2 kalfjes weer het bos in.

Dennis en Natasja zijn begonnen met het bouwen van de kennel en het hondenhok in hun tuin. Over 5 weken hebben ook zij er een nieuw gezinslid bij! Dan komt er een 9 weken jonge Malamute. Het hondje gaat Suka heten en zal ongetwijfeld beste vriendjes met Joop worden.

De kinderen hebben de afgelopen dagen leuke dagen gehad. Sanne is afgelopen donderdag naar een vriendinnetje van school geweest om met haar, haar zus en nog een vriendinnetje te spelen en te zwemmen. Vrijdag zijn Luke en Sanne met Anouk, Amber, Dennis en Natasja naar een indoor speelparadijs geweest in Arendal en maandag zijn ze alle vier met Chantal naar een kleine dierentuin geweest in de buurgemeente Gjerstad. De kinderen hebben daar slangen geaaid en Sanne heeft er 1 vast gehouden.
Maandag hebben we een boottochtje gemaakt met de motorboot van de buurman, die wij en Dennis en Natasja mogen gebruiken wanneer we willen. Super, zo’n bootje! Hij gaat zo’n 50 km per uur en ook Joop vindt het leuk om mee te gaan!

Deze week gaat Luke 3 keer naar de barnehage. Joop moet donderdag naar de dierenarts voor een vaccinatie en de laatste dag van Sanne's vakantie wordt a.s. vrijdag ingevuld met een grilfeest bij een klasgenootje in de tuin, waarbij alle kinderen en ouders zijn uitgenodigd. En daarna..... kan Sanne er weer tegenaan in de tweede klas!