Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 15 juni 2009

Elanden

Gespot: Eland met kleintje !


Woensdag is Luke een paar uurtjes extra naar de Barnehage gegaan. Ze gingen namelijk naar een soort boerderijmuseum, waar beesten rondlopen, oude landbouwwerktuigen te zien zijn en er spelletjes worden gedaan met de kinderen. Het was alleen met de 5 jarigen, dus het was een lekker klein groepje van 4 kinderen. Het zijn de 4 kinderen van de kinderopvang waar Luke volgend jaar mee in de klas komt te zitten als hij in september 2010 naar school gaat.

Voor Chantal de mogelijkheid om een dagje met Sanne op stap te gaan (die woensdag altijd vrij is). Dus gingen ze naar Arendal: beetje inkopen doen en wafels en ijs eten.

Het weekend konden we weer heerlijk genieten van het lekkere weer! Zaterdag zijn we voor de eerste keer naar de aangrenzende gemeente Gjerstad geweest. Daar was een rommelmarkt en dierenmarkt. In Nederland bezochten we regelmatig rommelmarkten, maar hier in Noorwegen komen we ze niet zo vaak tegen. Het werd gehouden in een sportzaal van een school en eigenlijk wel vergelijkbaar met de rommelmarkt in Nederland. We hebben weinig gekocht: een rugtas, een petje voor Luke en een kaarsenstandaard.

Buiten was het leuker! De kinderen konden knuffelen met konijnen, puppies en jonge poesjes. En natuurlijk wilden ze alletwee paard rijden.
Het was een mooi ritje van Gjerstad terug naar Vegarshei. Verbazingwekkend weer om te zien hoe afwisselend de natuur kan zijn 30 kilometer verderop. En het ritje werd nog mooier toen Chantal hard ‘STOP” riep toen ze dacht een eland te zien. In Nederland is het uitgesloten dat je zomaar midden op de weg kunt stoppen en achteruit kunt rijden. Maar in Noorwegen is dat geen uitzondering met de stille wegen; zeker als het gaat om onverharde boswegen, zoals deze. Dus we reden terug….en daar stond die inderdaad! Een vrouwtjes eland. Zo groot als een volwassen paard! En een kleintje erbij! Ze bleven stokstijf staan en keken naar ons zoals wij naar hun keken. En ze lieten ons volop foto’s maken. Dus we hebben geweldige plaatjes!

Zaterdagavond de BBQ nog even aangestoken in de tuin. En we kregen bezoek van Dennis en Natasja met….Frits. Frits is een ex-collega van Natasja die een rondtoer maakt door Noorwegen met zijn camper. Hij is gezellig 2 dagen op Kil blijven hangen. Zondag hebben we onverwachts met een grote groep (inclusief Joffe en Martine; de andere Nederlanders uit Vegarshei) bij Dennis en Natasja gegeten.

Het is nu maandagavond….en nog steeds mooi weer! We hebben net nog in de tuin koffie gedronken. Maar nu de zon langzaam achter de bergen zakt, druipen we door het toenemende aantal mugjes (knotten) weer af naar binnen…