Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 9 juni 2009

eerste week van juni...

De schuur (wat de noren een buitenhuis noemen) van de Noorse buurman had al een tijdje een verfbeurt nodig. De buurman doet veel voor ons, dus tijd om wat terug te doen! John en Dennis hebben dus geholpen met verven. Het buitenhuis zit nu weer strak in de lak!

Afgelopen vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag waren er viswedstrijden op de Vegår, dus op het meer dat aan ons huis grenst. Omdat we helemaal in de hoek van het meer wonen, hebben we er weinig van meegekregen. Er waren gedurende 24 uur ongeveer 300 boten op het meer, die meededen aan de fiskekonkurranse. Een viswedstrijd met hengel, met als doel de zwaarste forel te vangen. Dit jaar viel de vangst tegen. De zwaarste woog 1,6 kilo. Dat is andere jaren wel eens meer geweest hebben we ons laten vertellen. Tot 4,5 kilo.

Zaterdag hadden we een tentje opgezet in de tuin. We hadden namelijk voor 1 dag 4 kinderen! Natasja en Dennis waren even op en neer naar Oslo (4 uur heen en 4 uur terug) om een hondenkennel te bezoeken. De kinderen hebben die dag lekker gespeeld in de zon en in de regen. Tijdens een heftige regenbui zijn ze gezellig in de tent gaan zitten met speelgoed en tosties.

Verder is er nog heel wat hout gezaagd en gekliefd afgelopen zondag door John en Dennis. De buurman kwam langs met zijn tractor, waarop een geïntegreerd mega-kliefapparaat stond. Dat was super! De dag erna hebben John en Chantal het hout gestapeld in en voor de tuin. De voorraad is weer aangevuld!

Zondag was het voor Chantal weer tijd om wat elandensoep te serveren. Sanne, Amber en Anouk kwamen langs om de eigenaresse een bosje zelf geplukte bloemen te geven. Die zelfde middag vond Luke langs de weg een dode das! Een reusachtig en mooi beest was dat. Waarschijnlijk aangereden door een auto. We hebben overigens nog geen levende das in het wild gezien.

Maandag heeft Chantal weer ff lekker gefietst! Een vol uur bergje op en af. Dat is best wel zwaar! Maar wel lekker!

Vogels
Het barst van de vogels, nestjes en jonkies om ons heen. Er zitten veel zwaluwen en zwaluwnesten onder onze dakpannen. Als we ’s avonds in de tuin zitten, scheren ze langs ons hoofd de nesten in en uit. In een vogelhuisje dat we 8 jaar in Hoogvliet in de tuin hadden hangen en waar toen nooit 1 vogel in gezeten heeft, zit nu een nestje koolmeesjes in.
En in dat uilenhok wat John eerder dit jaar heeft gemaakt….. zit ook een koolmeesnest in J Geen plek meer voor de uil dus voorlopig!

Afsluiting Sanne’s schooljaar
Op school is het gebruikelijk dat er voor de laatste schooldag van het jaar een bijeenkomstfeestje plaatsvindt met alle kinderen van die klas met ouders en aanhang. Dat vond voor Sanne’s klas dinsdag plaats op een strandje nog geen 10 minuten vanaf ons huis vandaan. Iedereen neemt zijn eigen BBQ-vlees mee, borden, bestel, drinken, stoelen en tafels….alles achterin de auto dus!
Was gezellig! Beetje kletsen met ouders en de kinderen lekker spelen. Sommige kinderen waren zelfs aan het zwemmen in het water…brrr. Sanne en Luke hielden het bij pootjebaden. Samen met de juf zongen de kinderen nog een liedje als afsluiting.
Ons bezoek aan Nederland komt in zicht! We hebben er zin in! En de opa's en oma's ook!