Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 13 april 2009

Hardangervidda en pasen

Elandensoep serveren met de pasen
Klik hier voor nog meer foto's van rond de pasen

Het was een drukke, maar leuke week! De week voor Pasen en de paasdagen zelf.Woensdag begon met een autotoer met de buren…..Kurt, Aina en Kenneth hadden ons en Dennis en Natasja gevraag een dagje mee te gaan richting het nationaal park Hardangervidda. Dat is een gigantisch groot gebied. Maar wij reden alleen naar het zuidelijkste deel van het gebied. Ondanks dat het vrij mistig was, was het een geweldige rit! 3 uur heen en 3 uur terug….met de nodige koffie- en uitzichtspauzes tussendoor.

In 1 dag hebben we bijna 500 kilometer gereden. We zijn via de Nisser (een groot, smal meer) richting Hargangervidda. Aangekomen in een gebied met ontelbaar veel hyttes en skipistes, daar zijn we een paar uur de auto uit geweest om de kinderen op de skipiste te laten skieen . Dat was erg leuk. Naast skieen, konden ze ook andere dingen doen, zoals rijden op een echte (kinder)sneeuwscooter. Daarna zijn we doorgereden naar de Gaustatoppen. Helaas konden we niet helemaal tot aan de top komen, omdat er te veel sneeuw lag boven in de bergen.

Onderweg veel watervallen gezien, mist in de bergen en regenbogen. We passeerden de bekende Rjukanfossen (waterval), maar helaas was het water daar grotendeels nog bevroren en was er vooral veel ijs te zien. In de zomer komen we daar zeker terug! De terugweg ging via Notodden.

Donderdag, zaterdag, zondag en maandag heeft Chantal gewerkt bij Kilsloftet. Elandensoep geserveerd (en alles er omheen) aan heel veel mensen. Was leuk! Maar ook wel zwaar zoveel dagen achter elkaar. Vooral de laatste dag veel met Noren gesproken. Natasja heeft ook een paar dagen gewerkt. Vooral de dagen dat we er samen waren, waren erg gezellig.

John is met de kinderen en met Kenneth en Dennis, veel bezig geweest met het bouwen van een echte (en grote!) boomhut. Hij is bijna klaar en hebben heel wat uren werk in gezeten. Hij is 2 etages en het is een echte zwevende hut geworden. Als bouwmateriaal zijn de oude vossenhokken van de buren gebruikt. Tussendoor bij de hut hebben we worstjes gebakken met de buren erbij en de mannen voorzien van koffie. Waarschijnlijk is de hut volgende week wel klaar, waarna we het terrein om de hut heen, onderhanden gaan nemen. Een schommel en een glijbaan morgen niet ontbreken natuurlijk.
De buurman vertelde tussen neus en lippen door dat we binnenkort 25 schapen op de Kil krijgen. Dat vinden de kids natuurlijk helemaal geweldig.

Zaterdagavond vierde Dennis zijn verjaardag. De buren en Joffe en Martine met de kids waren er. Het was een gezellige avond! Er werd veel gedanst, gedronken, muziek gemaakt en gezongen! Rond half drie kropen we ons bed in…. om de volgende moregn met hoofdpijn aan het paasontbijt te beginnen.

Morgen gaat het normale leven weer verder! Sanne naar school, Luke naar de Barnehage, John werken en Chantal boodschappen doen. Volgende week begint Chantal met werken bij de gemeente.