Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 20 april 2009

Explosie van de lente

De boomhut is bijna af!
Klik hier voor alle foto's van afgelopen week

Afgelopen week is het prachtig weer geweest. Bijna iedere avond konden we in de zon in de tuin eten. En in het weekend ’s ochtends op de veranda in de zon ontbijten. De kinderen vonden de sneeuw geweldig, maar vinden het ook weer geweldig dat het nu bijna verdwenen is. Er gaat weer een nieuwe speelwereld voor ze open.

Lekker in het bos spelen; in de waterstroompjes langs de weg kliederen; denne appels zoeken; de eerste bloemen en plantjes bekijken; fietsen; op de skelter; op de zelfgemaakte schommels; voetballen; in de nieuwe hut spelen enz. enz.

Sanne heeft van de week een fiets gekregen van de collega van John. Zijn dochter was er uit gegroeid en Sanne is er erg blij mee. Het is een semi-mountainbike die goed van pas komt hier op Kil.

Sanne is ook voor de eerste keer naar voetbal geweest van de week. Wekelijks is er voetbal in de sporthal voor meisjes en jongens van de 1e tot en met de 4e klas. Sanne vond het erg leuk, alleen het spel was een beetje hard. Zeker omdat de jongens uit de 3e en 4e klas het spel overheersen. De trainers hebben aangegeven dat ze volgende keer een meisjesteam willen formeren. We denken dat het dan een stuk leuker is voor Sanne. Een stuk of 7 kinderen uit Sanne haar klas spelen ook mee en wij rijden Sanne om de week (het is op woensdagavond) naar de sporthal. We nemen dan een klasgenootje mee van Sanne die niet zo ver bij ons vandaan woont. Om de week rijdt de moeder van Sanne haar klasgenootje dan.

Maandag ben ik (Chantal) begonnen met werken bij de gemeente. De eerste dag vooral kennis maken met mensen en met mijn nieuwe kantoor. John had ervoor gezorgd dat de computer geïnstalleerd en klaar voor gebruik klaar stond. Ik heb een eigen kantoortje! En als het goed is, krijg ik binnenkort zelfs nog een groter kantoor. Het ziet er allemaal goed uit. De komende week gaan we verder werken aan het beschrijven van de opdracht die ik daar ga uitvoeren. En donderdag heb ik het eerste etentje al in het kader van een project waarbij “lammetjes worden verzorgd gaan worden door kinderen van de kinderopvang”. Bij het etentje dat wordt georganiseerd voor organisatoren en vrijwilligers, staat er lam op het menu J. Voorlopig werk ik 2,5 dag voor de gemeente. Ik heb er veel zin in!

De boomhut is weer een stuk verder af gekomen. Hij heeft nu een trap en er is gaas gespannen voor de gaten waar de ramen (van plastic) binnenkort nog in komen. Zondag hebben we daar gepicknickt. Een stapel boterhammen gemaakt en een megavuur. De buurjongen heeft ook meegeholpen en de buren kwamen regelmatig langs om te kijken.
Het lekkere weer en het feit dat de sneeuw op de wegen verdwenen is, geeft ook weer de mogelijkheid om te fietsen. John heeft vandaag zijn eerste ritje gemaakt en morgen gaat Chantal eens een poging wagen.