Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

woensdag 22 april 2015

Pasen en voorjaar

Luke is padvinder geworden
Luke is voor het eerste jaar bij de padvinders (speidere) en is daarom beedigd tot echte padvinder. Met de andere nieuwe padvinders moest hij een belofte afleggen en werd daarna padvinder. In de zomervakantie gaan zowel Luke als Sanne mee op het grote padvinderkamp aan de voet van het berggebied de Hardangervidda. Sanne heeft voor haar verjaardag een echte en goed padvindersmes gekregen wat goed van pas kan komen op dat kamp.

Paasuitje naar Risør: Luke en Sanne

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S

Pasen
Met pasen was het mooi weer. We wilden een wandeling in de heuvels doen, maar daar lag eigenlijk nog wat te veel sneeuw voor in de hogere gebieden. Dus kozen we ervoor om een paastuurtje te maken met Dennis en Natasja naar de kust van Risør. Prachtig mooi was het daar. Lekker in de zon gezeten en de kinderen hebben een reuzepaasei gezocht die Natasja had verstopt. Beetje vissen maar dat heeft helaas geen vis voor op de BBQ 's avonds opgeleverd. De overige dagen zijn we veel rond het huis geweest en alvast wat dingen opgeruimd en schoongemaakt rond het huis. Verder wat bezoek gehad van verschillende kinderen die met Sanne en Luke speelden. Lekker paasontbijt gemaakt met paashaasbroodjes die Sanne had gemaakt.

John en Sanne op de motor

26 maart: sneeuw
En net toen de resten sneeuw voor de zon verdwenen, viel er weer sneeuw: en een flinke laag. Zo'n dertig cm. Overdag smolt het daarna weer snel weg, maar werd toch afgeremd doordat het net na de pasen 's nachts nog vroor. Nu mocht de sneeuw voor ons wel verwijnen! Tijd voor voorjaar!

Sneeuw afgewisseld met prachtig weer

Voetbal en andere activiteiten
Luke is sinds afgelopen week weer buiten aan het voetballen. Meestal is hij keeper en vanaf begin mei beginnen ze weer met wedstrijden tegen buurtgemeentes. Sanne handbalt nog en gaat net voor de zomervakantie een keer  met handbalkamp, waarbij ze een weekend weg is. John loopt nog steeds hard en ook Chantal begint in het voorjaar wat meer hard te lopen. Verder voetbalt John af en toe en gaat Chan 1 keer in de week naar aerobics.

Een week op Soka gepast: met de boot naar het eilandje

Klassefeest en optreden Luke
Luke had een klassefeest voor de ouders en zusjes en broertjes. De klas ging zingen, muziek maken en dansen. Luke zorgde daarbij een  paar keer voor de muzikale begeleiding op de piano. Was erg geslaagd en het feestje werd afgesloten met een paar wedstrijden trefbal in de sporthal. Eerst kinderen tegen ouders maar ook ouders tegen ouders, waarbij veel ouders zich opeens weer jong voelden en hun best deden de wedstrijd te winnen.

Genieten van het prachtige weer

Voorjaarsklusjes en genieten van de zon
Afgelopen weekend, weekend van 17 april, was het prachtig weer! De sneeuw is nu echt verdwenen en de zon schijnt heel veel. 's nachts vriest het niet meer. We hebben al heel wat klusjes gedaan rond het huis, vooral John: Boot in het water gelaten, motor van stal gehaald, veranda gewassen, trampoline opgezet, huis gewassen (hout moet in principe ieder jaar gewassen worden), tuin beetje onderhouden, tuinmeubels naar buiten enz. Het is nu echt voorjaar en de krokussen zijn hier en daar weer te zien. Zondag het prachtige weekend afgesloten met een wandeling in de buurt van ons huis, naar een heuveltop waarop ons huis en het meer goed te zien was.

Aan de overkant links ons huis

Naast Sanne en Luke waren ook Veli en Anouk mee. Daarna hebben de kids al een duik in het koude meer genomen en ging Luke voor het eerst dit jaar kanovaren.

Kanovaren: Luke en Joop