Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zaterdag 21 maart 2015

Op weg naar het voorjaar

Het is nog steeds koud, maar geen winter meer. De zon schijnt vaak en er is nog maar weinig sneeuw over. Het eerste weekend van maart was het laatste weekend van het seizoen dat de locale skihelling open was hier in het dorp: zo vroeg hadden we nog nooit meegemaakt dat het zou sluiten. Het is over met de sneeuw, maar het vriest regelmatig nog 's nachts. 


Sanne jarig: zombiefeestje
En toen werd ons kleine meisje alweer 13 jaar. Bizar hoe snel de tijd gaat. En nee, niets geen prinsessenfeest meer, maar het thema was ZOMBIE. De laatste tijd kijken we samen met de kinderen naar de onsmakelijke maar spannende serie The Walking Dead, wat over zombies gaat. Dus nodigde Sanne 12 kinderen uit haar klas uit die allemaal als zombie verkleed waren. Super leuk! en iedereen deed mee! We maakten van tevoren zombiehapjes: afgehakte vingers en griezelige muffins. Ook hadden we wat zombiespelletjes bedacht. meest populair was pijltjes schieten op zombies. En uiteraard een zombiefilm: Zombieland, keken ze. Het feestje was van 18 uur tot 22 uur en wij waren in de buurt, maar weg. Was een succesvol feestje.En de volgende avond had Sanne weer een grilfeest bij een klasgenootje, dus dat was een echt feestweekend voor haar.
Het weekend erna nog even Sanne haar verjaardag thuis gevierd met Dennis, Natasja, Mariska en Harry en de kids uiteraard. 

Tuurtje achter ons huis
Terwijl John en Luke naar Arendal gingen op een zaterdag, ging Chantal even met Joop de berg achter het huis op klimmen. Vorig jaar heeft de grondeigenaar heel wat bomen weggekapt bovenop de berg, zodat er goed uitzicht was. Zwaar maar leuk :-)


Volleybaltoernooi
Jaarlijks wordt een groot volleybaltoernooi georganiseerd in de sporthal, Zowel 'goeie'als 'minder goeie spelers' mogen meedoen. Dit jaar deden er 25 teams aan mee. Wij waren gevraagd om mee te doen voor de buurtvereniging. Met zijn achten deden we mee en was super leuk: 2 wedstrijden gewonnen en 3 verloren, maar het was vooral leuk! Volgend jaar weer! De kinderen vermaakten zich met biljarten en met andere kinderen die in de sporthal waren. 

Team 'vill i vest' ofwel 'wild in het westen' (buurtvereniging ligt in westen van de gemeente)