Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 12 mei 2015

Luke 11 jaar en nieuwe boot

De lente is in volle gang en alles wordt steeds groener. Af en toe wordt de zon afgewisseld door een regenbui, maar het is duidelijk lente: de hele tuin zit vol met jonge vogeltjes en alles komt in bloei.


KLIK HIER VOOR ALLE FOTOS

Nieuwe boot
Nadat we ons oude bootje verkocht hadden, besloten we een andere boot te kopen; met wat meer power, 50 pk, en iets groter dan de vorige zodat je er met zijn zessen in kan zitten. We kochten deze van een particulier in Moss, wat net voor Oslo ligt. Dus we namen er een dagje vrij voor en reden 2,5 uur richting Oslo. Inmiddels ligt die voor ons huis in het water en hebben we een paar keer gevaren. Perfecte boot om een opblaasband mee voor te trekken of mee te waterskieen, wat we zeker in de zomer gaan proberen.


Dugnad
Ieder jaar is er 'dugnad' bij het buurthuis: dan wordt iedereen gevraagd om vrijwillig te helpen opruimen buiten en binnen het buurthuis. Vooral altijd gezellig maar dit jaar wel wat regenachtig. Voetbalgoaltjes opzetten, bladeren aanharken, opruimen, schoonmaken, trampoline opzetten enz.

Thuis hebben we overigens een nieuwe hangmat gekocht waar je met zijn 2-en in kan: geweldig ding voor de zomer:


Sportactiviteiten
Sanne heeft eind mei een handbalweekend in Tønsberg waarbij ze 2 nachten weg is en wedstrijden speelt. Luke traint als keeper en speelt om de week een wedstrijd tegen een andere gemeente. John en Chantal lopen hard en Chantal gaat nog steeds naar aerobics.

Feestje
Karin was jarig en dat vierde we bij hun thuis in Åmli: uiteraard werd de hottub weer gevuld en vermaakten de kids zich uitermate goed samen. Super gezellig middagje.


Luke jarig
En toen werd ons jochie alweer 11 jaar: bijna een puber! Op een woesdagmiddag vierde hij zijn verjaardag voor 11 jongens uit de klas. Dat was een gezellige en drukke bende binnen, omdat het helaas regende. 11 rennende en schreeuwende jongens die zich uitermate goed vermaakten met speelgoedgeweren, pizza, veel snoep en een filmpje. 


en toen was het 4 dagen later weer feest: voor de groep Nederlandse vrienden die we altijd uitnodigen. Super hoe de kinderen met elkaar omgaan en zich samen vermaken. Luke kreeg van ons een luchtdrukpistool. Verboden in Nederland, maar hier gewoon te koop. Uiteraard wel met de nodige voorzorgmaatregelen :-) Verder kreeg hij vooral geld en zal er ongetwijfeld iets leuks voor kopen als we volgende week naar Nederland gaan. Zin in!!

De ouders vermaakten zich goed met buiten zitten, kletsen en barbequen.