Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 3 februari 2015

Feestjes en sporten in januari 2015

En toen was het alweer februari! Eindelijk een beetje meer winter geworden, maar nog steeds niet dat wat we gewend zijn. De temperaturen komen maar zelden onder de -5 en nog net iets te vaak komen ze boven de 0 uit. Wat zeer uitzonderlijk is vergeleken met de andere winterd die we inmiddels meegemaakt hebben. Ook de hoeveelheid sneeuw is nog niet enorm, maar op zich voldoende om een beetje te kunnen sleeen en skien. 2 weken geleden viel er opeens ongeveer 40 cm. Toen kon John eindelijk de nieuwe sneeuwfrees uitproberen, die heel goed bevalt trouwens.

  
Slapen op de top van de skihelling
Dit jaar is het in Noorwegen het ‘friluftsår’, ofwel het jaar van de ‘openlucht-leven’. Dat werd geopend met een overnachting in de openlucht bovenop de skihelling, in de sneeuw, met een groep van ongeveer 30 padvinders waaronder Sanne en Luke. Ze maakten vuur, sliepen met zijn allen buiten en speelden in de sneeuw. De temperatuur was net onder 0. Koud maar goed te doen met de juiste kleding en slaapzak. Was een leuke beleving voor de kinderen

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN 4 WEKEN

Sportactiviteiten
Sanne speelt nog steeeds handbal en traint actief en Luke speelt 1 keer in de week voetbal. Piano speelt hij volop: 1 keer in de week een uur les en verder dagelijks minstens een half uur zelf thuis oefenen.  Chantal gaat naar ærobics 1 of 2 keer in de week en John loopt gewoon hard door op de sneeuw. Ook voetbalt John sinds kort weer samen met Harry (en meerdere) in de sporthal. Sanne is overigens voor de eerste keer scheidsrechter geweest bij handbalwedstrijden voor de aller kleinste. Erg leuk, leerzaam en ze kreeg er ook nog een vergoeding voor

En verder is het skiseizoen weer aangebroken: Chan en John zijn een keer samen geweest in de verlichte langlaufbanen in het dorp terwijl de kids naar de ‘dorpsbioscoop’ gingen (Madagascar pinquins). En Chantal daarna nog een keer alleen. Ook de kids langlaufen volop tijdens de gymuren op school.  

Mooi aangekleed naar het ‘bal’
Sanne had een feestje van een klasgenootje. Het tema was ‘bal’ wat resulteerde in dat ze allemaal netjes gekleed kwamen. Super leuk feest en leuke foto’s. Sanne kan het heel goed vinden met een groot deel van de meiden en jongens uit haar klas. Ze hangt veel rond met ze samen en probeert veel tijd met ze door te brengen na schooltijd en in de weekenden. Ze wordt al een echte puber die veel met haar vrienden wil ‘rondhangen’.


Luke had tussendoor een feestje in de nieuwe ‘skihut’ aan de voet van de skihelling in het dorp. Daar was ‘disco’ met 40 kinderen.

Optreden en feest
In ons eigen kleine dorp hebben we een buurthuis wat ooit gekocht is door een actief man. Deze man krijgt het voor elkaar om af en toe wat grotere Noorse namen (bandjes en zangers) naar dit pand met maksimale capaciteit voor 450 man. Vassendguttane is zo’n band: een bekende Noorse feestband die makkelijk grote zalen volkrijgt en in de zomer op alle mogelijke festivalletjes optreden in Noorwegen. Toen we hoorden dat ze in ons eigen dorp zouden komen, wilden we erheen. En zeker Dennis, die een grote fan is van deze band. Dus na oppas geregeld te hebben, gingen we erheen. Helemaal afgeladen was het en een groot feest. Was een super avond met veel dansen, drinken en feesten.

6 mannen stappen in Oslo
John is met 5 vrienden gaan stappen in Oslo. Een avondje waar ze lang naar uit hebben gekeken werd een groot succes. Raymond, Dennis, Harry, Ron, John en nog een John gingen op zaterdagochtend met de trein naar Oslo: een tocht van 3,5 uur. In Oslo hadden ze een kamer gehuurd in een hostel. ‘s Avonds wezen stappen in vooral ‘Cafe Amsterdam’, wat in november werd geopend in Oslo. Op deze avond hadden Nedernoren afgesproken voor een nieuwjaarsborrel. Vooral broodjes kroket en Grolsch werd volop genuttigd. Veel andere Nedernoren gesproken en nog in wat andere kroegen geweest die avond. Volgende dag weer terug naar huis met de trein. Was zeker voor herhaling vatbaar.


Arendal, bioscoop en skien
En toen John naar Oslo was, hebben Sanne, Luke en Chan ook een super weekendje gehad. Zaterdag de stad in geweest in Arendal en daar naar de bioscoop geweest (Hero 6). Zondag gingen ze skien: Sanne en Luke op de skihelling en Chantal 7 km om de langlaufskies. Heel Vegårshei ongeveer was die dag op de skies. Erg gezellig, druk en heerlijk geskiet! In de winter een enorme toegevoegde waarde om deze skimogelijkheden in je eigen dorp te hebben.