Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

vrijdag 20 februari 2015

Slechte winter

Zo'n slechte winter als dit hebben we in de afgelopen 6 jaar nog niet meegemaakt. Zo weinig sneeuw half februari is uitzonderlijk. En we hopen dat dat uitzonderlijk blijft, want we missen een goeie winter: een winter met redelijk wat sneeuw wat blijft liggen. Maar de praktijk is dat er weinig sneeuw is gevallen deze winter en dat te temperaturen te hoog zijn. Sommige dagen hangt die net onder nul, maar te vaak komt die boven de nul uit, waardoor alles dooit, en het glad wordt als het weer opvriest tussendoor. Een trieste winter tot zover.


In de langrennsporen en de skihelling in het centrum ligt er gelukkig al een aantal weken net genoeg sneeuw om die te kunnen gebruiken. Maar ideaal is het niet en nu verschijnen er veel plekken door de sneeuw heen. Maar, de winter is nog niet voorbij! we wachten af. Maar toch: hier en daar komen de krokussen al door de sneeuw heen. Dat is niet normaal in een periode waarin we min 10 tot min 20 graden gewend zijn.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AGFELOPEN 3 WEKEN


De afgelopen weken in februari hebben we een feest gehad: we zijn uitgenodigd op een groot feest bij kennissen waarbij er 2 mannen jarig waren: 40 en 50 jaar werden ze. Erg gezellig feest met lekker eten. Veel gekletst, beetje gedanst en vooral gezongen, spelletjes gedaan en gedronken. De kinderen sliepen bij vriendjes en vriendinnetjes. Er waren 60 mensen uitgenodigd op het feest.


Sanne en Luke hebben vorig weekend weer een overnachting gehad van de padvinders: op een vrijdagavond met zijn 25-en met rugzak op 2,5 kilometer het bos in op de skies om daar te overnachten in de buitenlucht. Was weer geslaagd en ze hadden het niet koud.


Komende week is het hier wintervakantie: dan zijn de kids een week vrij. Wij gaan een paar dagen naar Oslo om onze paspoorten te laten vernieuwen. Precies 5 jaar geleden hebben we die ook in Oslo gehaald en nu moeten we nieuwe halen. Duur grapje. Alleen voor de pasfoto's zijn we al 100 euro kwijt voor zijn vieren, en de paspoorten kosten bij elkaar tegen de 500 euro. Gelukkig zijn ze hierna wel 10 jaar geldig in plaats van 5. We proberen er gelijk een uitje naar Oslo van te maken: gaan met de kids met de trein er naartoe (3,5 uur) en hebben 2 hotelovernachtingen geboekt.