Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zaterdag 9 maart 2013

Handballen en skien

Inmiddels zijn er alweer 2 weken voorbij gegaan sinds het weblog werd geupdate. Twee doorsnee en drukke weken met het gebruikelijke schieten, handballen en pianospelen voor Luke en handballen, padvinders en gitaarspelen voor Sanne.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN WEEK

Sanne is een nacht met 15 padvinders op pad geweest. Met een rugzak op en langlaufskies onder, gingen ze naar een hut in het bos, om daar in de open lucht en in een indianenhut te slapen. Erg leuk was dat! Net onder het vriespunt was het 's nachts. Maar met een kachel in de tent en de nodige leuke activiteiten en lol die ze hadden, werd het vanzelf wat warmer.


Luke had een handbaltoernooi in de sporthal in het dorp, waarbij hij met Borras en drie meisje in het team zat. Ze speelden onder andere tegen teams uit Arendal en Risør en verloren 1 keer, wonnen 1 keer en speelden 1 keer gelijk. Erg leuk en Luke scoorde redelijk vaak. Ook stond hij een paar keer in het doel als keeper.

Op school is Luke nog een keer gaan schaatsen tijdens de gym en had de hele school een dag '¨skidag', waarbij de school de skipiste in het dorp had afgehuurd. Vorig weekend zijn we op kraambezoek geweest bij vrienden in Risør: zij hadden een jongetje gekregen. We hebben de hele middag lekker in de zon gezeten daar en de kinderen waren aan het sleeen van een enorme helling. Toen we weer weg wilden gaan, was de accu leeg: iets wat al een paar keer gebeurde de afgelopen weken. John heeft deze van de week dus maar vervangen door een nieuwe.

Afgelopen zaterdag hadden we weer met die vrienden uit Risør afgesproken, maar dan op de skihelling, waar we de hele dag in heerlijk weer hebben geskiet. Worstjes mee voor op de gril natuurlijk en Luke had ook zijn afstandbestuurbare auto meegenomen die in de sneeuw kan rijden. Tussendoor speelde hij hiermee in de sneeuw.

Chantal heeft het nog steeds lekker druk op het werk: binnenkort zijn er weer twee bewonersavonden gepland, die zij organiseert. Met John gaat het ook goed op het werk. John zit momenteel in een 'baardfase': hij laat zijn baard staan en heeft deze zojuist bijgeschoren tot enorme sik :-).

Anouk is jarig geweest en heeft een feestje gevierd een paar weken geleden en nu is Amber aan de beurt zondag, waar Sanne naartoe gaat. Sanne is ook alweer bijna jarig! de 19e wordt ze alweer 11. Vrijdag zijn we na ons werk met de kids even naar Arendal geweest om wat verjaardagskadootjes te kopen.


De komende week; krijgen we maandag Borras en Linnea op bezoek na schooltijd, gaat Sanne naar de padvinders en is er ouderavond van Luke zijn klas. Dinsdag gaan de kinderen weer naar handbal en Sanne naar gitaarspelen. Donderdagavond is er een bewonersavond, vlakbij ons huis, die Chantal heeft georganiseerd.

Het weer is kwakkelig: vorige week dooide het overdag, maar inmiddels niet meer. Resultaat is dat asfaltwegen weer sneeuwvrij zijn, maar onze oprit 1 grote hele gladde ijsbaan is geworden. De komende week blijft het vriezen.