Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 17 maart 2013

weer 30 cm sneeuw erbij

En sinds een paar dagen is er weer een laag sneeuw bij gekomen. Zo dachten we een week of 2 geleden dat het voorjaar was aangebroken: en zo zitten we weer (of eigenlijk nog steeds) midden in de winter. Aan de ene kant zijn we het wel een beetje zat die sneeuw maar aan de andere kant genieten we er gewoon van: vooral de kinderen sleeen lekker en spelen volop in de sneeuw. Ook 's avonds.
 Zo zag het er woensdag uit: inmiddels ligt er overal weer een verse laag sneeuw extra overheen

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S

Handballen
Voor Luke is het handbalseizoen helaas afgelopen. Zowel de laatste training als wedstrijd is geweest. Erg jammer, maar zo is het nu eenmaal in een wat kleiner dorp als Vegårshei: handbal gaat nu plek maken voor voetbal. Maar ook dat vindt Luke leuk en wil hij mee beginnen. Sanne handbalt nog wel en had afgelopen zaterdag weer een toernooi. Ze hebben  niets gewonnen maar was erg leuk en spannend. En ze zijn lekker bezig dat meidenteam.

Kids spelen
Na afloop van het handballen bleef Sanne haar vriendinnetje slapen bij ons tot zondag. Luke speelde zaterdag ook nog bij 2 verschillende vriendjes.
Sanne heeft een keer voor ons gekookt!

Sleeen en skien
Zondag hebben de kids nog even druk gesleet in het dorp op de grote helling terwijl Chan en John een langlauftoertje maakten. Toevallig waren er op dat moment ook trekhonden met sledes in de langlaufbanen: erg leuk om te zien en sommige kwamen ons voorbij rennen.

Werk en school
Werk en School gaan gewoon door! Chantal heeft van de week weer een bewonersavond gehad met 50 bezoekers. Erg geslaagd weer. Donderdag is de laatste avond van de zes. De bewonersavonden worden georganiseerd in het kader van een nieuw gemeenteplan wat gemaakt wordt. Een leuk maar enorm omvangrijk project. Op School gaat ook alles zijn gangetje: we hebben ouderengesprek gehad voor zowel Sanne en Luke en kort samengevat doen ze het goed.

Komende week
De komende week is de laatste week voor de paasvakantie. Dinsdag is Sanne jarig maar ze viert haar verjaardagsfeestje vrijdagavond voor 15 kinderen die dan thuis komen hier. De donderdag ervoor heeft ze een uitje van haar klas; dan gaan ze 's avonds bowlen en pizza eten in Arendal. Vanaf zaterdag zijn ze anderhalve week vrij tot donderdag na de pasen. Woensdag voor de pasen gaan we 5 dagen naar Londen. Erg veel zin in: paar museums bekijken, winkelen, eten, en andere leuke dingen doen.
Joop in de verse sneeuw: 30 cm viel er dit weekend

Joop
Met Joop gaat het goed. Hij heeft enorm lange haren nu en we zijn hem nu aan het plukken en knippen. van de week is die dus een stuk kaler. Op deze foto heeft hij een tijdje in de sneeuw gespeeld en ziet niets meer door de sneeuw die in zijn haren voor zijn ogen is blijven plakken.