Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

maandag 10 december 2012

Rolstoeltoertje naar Oslo


Afgelopen week zouden we naar een concert van Muse is Oslo gaan. Zouden idd, want 3 dagen van te voren was het concert afgelast waar we een hlaf jaar geleden kaarten voor haden gekocht. Daarnaast heeft John zijn enkel zwaar gekneusd, dus genoeg redenen om het bezoekje aan Oslo af te blazen.
Maar de zowel de trein alswel het hotel waren al geboekt en konden niet meer geannuleerd worden.

John in de rolstoel
Aangezien John nog steeds geen stap kon verzetten met zijn voet, heeft Chantal een rolstoel geregeld! Zo zijn we toch nog dus naar Oslo gegaan. John in de rolstoel een Chantal duwen. Gelukkig haden we een hotel vlak in de buurt van het centraal station van Oslo, dus vanuit de trein was het maar 10 minutten rollen voordat we in het hotel zaten.

John in het Hard Rock cafe
Ondanks dat we een rolstoel hadden, was het toch wel zwaar voor John en heeft hij aardig wat tijd doorgebracht in de hotelkamer. Maar we hadden gelukkig een redelijk hotel, en we kregen een rolstoelvriendelijke kamer ! We zijn er een paar keer uitgerold om wat te eten in een Ierse pub en het Rock cafe, s'avonds naar een gezellige kerstmarkt rond een schaatsbaan vlak bij het hotel en hier en daar wat winkels te bekijken. Chantal heeft het groote deel van het winkelen op zich genomen.

Grand Hotel in Oslo waar toevallig Lady Gaga zat !
Afgelopen weekend is er wat sneeuw gevallen, zo tussen de 30 a 40 cm in ongeveer 12 uur !! Gelukkig kwam zondagavond de opruimploeg om het eea aan sneeuw te ruimen zatdat we maandag weer naar het werk konden, maar de kids kunnen hun lol niet meer op ! Sneeuwballen gooien, sleeen, is allemaal weer even leuk !

Luke in de sneeuwstorm
sneeuwruimen

Ook zijn we weer begonnen met het versieren van huis voor kerst. John kan nog steeds niet veel dus Chantal heeft het meeste samen met de kids gedaan, en met succes !

Sanne en Luke versieren de boom