Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zaterdag 29 december 2012

Kerst 2012

En toen was de kerst 2012 alweer voorbij!

De zaterdag voor de kerst begonnen we al een beetje met kadootjes: we hadden samen met Dennis en Natasja een speurtocht gemaakt rond de huizen, waarbij Sanne, Luke, Anouk en Amber op zoek gingen naar de eerste kadootjes. Dat was een leuke speurtocht, maar gelukkig ook niet te lang, want het had die dag redelijk veel gesneeuwd en vooral de wind was hard en koud die avond. Maar het ergste gaven ze op voor de dag erop: de zondag voor kerst dus. Precies die dag waarop opa en oma 's avonds zouden aankomen met het vliegtuig.


De zondag voor kerst sneeuwde het de hele dag. Overdag kregen we bezoek van Ivor, Silvia en Seth; een Nederlands stel wat enige maanden geleden is geemigreerd naar Noorwegen. Ze wonen ongeveer een uur bij ons vandaan. Was erg gezellig! Zowel zij als de zus en zwager van Natasja (Severina en Ernesto die ook die dag kwamen met de auto) reden zich onderaan de oprit al vast in de sneeuw. Want er was nog niet geschoven. Precies voordat Chantal om 7 uur weg zou rijden om opa en oma op te halen van het vliegveld, kwam de sneeuwschuiver die oprit vegen. Alles werd die dag bedekt met een extra laag nieuwe sneeuw van zeker 40 cm.

Chantal haalde Annie en Arno van het vliegveld in Sandefjord. Normaal 2 uur rijden, maar nu deed ze er heen 3 uur en een kwartier over. Daar aangekomen kwamen ze op dezelfde minuut naar buiten als dat Chantal kwam aanrijden. Goeie timing dus. En toen nog terug in de sneeuwbuien.

De foto's spreken voor zich: wij, de kids en opa en oma hadden het dik naar hun zin die 6 dagen. Lekker en veel eten en drinken, spelletjes doen en gewoon gezellig bij elkaar zijn. John en Chan sliepen die nachten in de hut! Erg goed geslapen hoewel het bij min 10 niet warmer te stoken was dan 10 graden. Sommige nachten was het 15 graden, maar sommige nachten redden de 10 niet. Toch hebben we er lekker geslapen met genoeg dekens en is het ook in de winter, voor herhaling vatbaar. Opa en oma sliepen in ons bed. 's ochtend sliepen we heerlijk uit en werden we vaak gewekt door Joop die ons wakker kwam blaffen.


We hebben veel lekkere dingen gegeten: traditioneel Noors eten: ribben, aardappels, rode kool, rode besjes-saus en beenham uit de oven. Maar ook kransekake, lekkere dingen uit Nederland, garnalen, gluhwijn gedonken enz. enz. En we zijn een keer uit eten geweest in Arendal.
Tweede kerstdag aten we samen met Dennis, natasja, Amber en Anouk.

De laatste dag dat opa en oma er waren gingen Sanne en Luke nog skien in het sentrum. Opa en oma natuurlijk gekeken. Chan heeft nog even gelanglauft die dag.

John had zijn baardje al een tijdje laten staan, maar besloot hem in de kerstdagen toch maar af te scheren. Ondanks dat de meningen erg verdeeld waren over de baard, wil hij hem over een tijdje weer laten staan. Met zijn voet gaat het gelukkig beter. Hardlopen en voetballen zit er nog even niet in, maar hij kon opa en oma terug brengen naar het vliegveld en loopt alweer redelijk rond.

Het was super gezellig met opa en oma erbij en alles is goed gegaan. Zeker voor herhaling vatbaar!