Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 25 november 2012

John jarig


In het voorjaar en najaar is het altijd weer tijd voor ‘ouderavonden’ en ‘klassefeesten’ op school. We hebben de juffen van Sanne en Luke weer gesproken en zijn weer helemaal op de hoogte van hoe het met de kinderen gaat op school. Over het algemeen gaat het gewoon goed. Uiteraard hier en daar wat aandachtspuntjes, maar eigenlijk gaat het erg goed en hebben ze het naar hun zin.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S VAN AFGELOPEN 2 WEKEN
   
Luke had in dat kader ook nog een klassefeest, waar alle ouders waren uitgenodigd en zusjes en broertjes. Dat was dus een hele grote groep mensen, want Luke heeft maar liefst 31 klasgenootjes. Met alle aanhang erbij was het lekker druk. De kinderen deden toneelstukjes en zongen liedjes. Daarna was het gezellig kletsen met koffie en cake erbij. En als afsluiting natuurlijk de bekende loterij.

                                          Luke (midden achter) zingt op zijn klassefeestSanne heeft een handbaltoernooi gehad en heeft dat de komende paar maanden nog drie keer. Dit keer was dat in de sporthal bij ons in Vegårshei: 'thuis' dus, maar de andere keren is het 'uit'. Sanne had nog maar twee keer getraind voordat het toernooi was, maar ze deed erg haar best en het was erg leuk! Het team was redelijk goed: ze wonen 2 van de 3 keer. In december spelen ze weer in Arendal.

Luke had die zaterdag een verjaardagsfeestje van twee meisjes uit zijn klas, die alle 31 klasgenootjes hadden uitgenodigd op de kinderopvanglocatie, waar Luke een paar jaar geleden naar de kinderopvang ging. Was weer even leuk voor hem om die locatie en alle boerderijdieren weer te zien.
's avonds hadden we twee logeetjes: Borras en Linnea. Vooral voor Luke erg leuk omdat hij samen met Borras weer in de hus sliep met tv, computerspelletjes, chips en limonade. Maar ook voor Sanne die leuk met Linnea speelt.


Naast alle gebruikelijke wekelijkse activiteiten van ons en de kinderen is er nu nog 1 bijgekomen! Luke is voor de eerste keer naar schieten geweest. Vanaf 7 jaar kunnen ze hier beginnen met schiettraining. Ze schieten met een echt geweer met kogels en uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen. We hebben gelijk oorkleppen gekocht voor Luke. Verder leent hij alles van de schietvereniging: het geweer en de kogels. Hij vindt het erg leuk en heeft het de eerste keer erg goed gedaan. Volgende week weer.

En toen was het vrijdag 23 november: John werd 39 jaar! Volgend jaar moet hij eraan geloven :-). Vrijdagochtend voor werk en school kreeg John wat kadootjes van de kinderen en 's avonds hadden we bezoek van Dennis en Natasja en de kinderen. Zaterdag zijn we voor zijn verjaardag wezen 'lasergamen' bij Jumbo Lekeland in Arendal: schieten met laserpistolen dus! Was erg leuk en vooral de kids vonden het geweldig omdat ze het ook nog nooit gedaan hadden. 2 keer hebben we 20 minuten op elkaar geschoten met laserpistolen. Na het schieten gingen we eten bij de Chinees in Arendal.
 
De komende week hebben we de gebruikelijke activiteiten: sport, handbal, aerobics, voetbal, gitaar spelen en schieten, hebben we geen speciale dingen gepland staan. Chantal heeft woensdag een cursusdag en dus is John een keer met de kinderen thuis op woensdag. Zaterdag gaan we overdag naar de Ikea en naar een groot winkelcentrum om kerstinkopen te doen. 's avonds hebben we een verjaardag in Åmli van Raymond.