Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 4 november 2012

Halloween, sneeuw en regen

Sneeuw en regen
Van dinsdag op woensdag nacht sneeuwde het en bleef het een beetje liggen omdat het licht vroor. Dinsdagavond renden Sanne en Luke gelijk naar buiten om te spelen in de eerste echte sneeuw. Even was alles wit, maar woensdag schoot de temperatuur weer omhoog en begon het te regenen. En sindsdien is de regen bijna niet meer gestopt. Bizar wat een regen er is gevallen de afgelopen dagen en hoe hoog het water inmiddels staat in de rivieren en het meer voor ons huis.


Halloween
Woensdag was het halloween. Ondanks dat Sanne zich niet lekker voelde die dag, ging ze samen met Anouk en Luke langs de deuren. Terwijl John aan het sporten wat is de sportzaal, ging Chantal langs de deuren met de drie kids. In de stromende regen stonden ze voor verschillende voordeuren in hun
halloweenoutfit, waar ze snoepjes, maar ook gezonde dingen kregen. Ook zijn ze langs de oude buren op Kil geweest. Was weer even leuk om traditioneel met Halloween daar langs de deuren te gaan.

Sanne ziek    Sanne was woensdag en donderdag ziek. Ze had koorts en hoofdpijn. Eigenlijk precies hetzelfde als wat Luke die week ervoor had. Chantal bleef donderdag thuis met haar. Gelukkig was ze vrijdag weer opgeknapt en kon ze weer naar school.

Vriendinnetje Sanne geslapen    Vrijdagavond had Sanne eigenlijk een slaapfeestje, maar omdat ze de die dagen ervoor niet lekker was, hadden we dat afgezegd. Uiteindelijk kwam er toch nog 1 vriendin van Sanne die samen met haar in de hut bleef slapen. Erg gezellig en erg laat natuurlijk.

Op bezoek in Risør   Zaterdag gingen we naar kennissen in Risør, ongeveer 40 minuten rijden bij ons vandaan. Deze Nederlandse mensen zijn een paar maanden geleden naar Noorwegen geemigreerd en ook een keer op bezoek geweest bij ons. Was erg leuk om even te zie hoe zij in Risør wonen: op een geweldig mooi plekje langs het fjord aan de zee.

Op bezoek en zwemmen
En zondag kregen we een telefoontje: onverwachts! Van andere kennissen uit Nederland die meestal 1 keer per jaar op vakantie gaan naar een leuk vakantiehuis vlakbij ons huis. Ze vroegen of we langskwamen daar, want ze waren er weer! Dat deden we dus. En de kinderen herinnerden zich nog van de vorige keer dat ze daar mochten zwemmen! En ook nu weer mocht dat. Hele aardige en gastvrije mensen, waar we koffie dronken met Dennis en Natasja erbij.


De komende week    De komende week is het heel druk op dinsdag. Sanne kunstschool, gitaarles en handbal en tussendoor is er nog een ouderenavond met de juf van Luke, waar 1 van ons naartoe moet. De rest van de week valt wel mee. Maandag Sanne nog naar de padvinders en Chan en John beiden de gebruikelijke sportactiviteiten. Spannend voor Sanne wordt zaterdag! Dan gaat ze met heel veel leeftijdgenoten 24 uur leuke dingen doen in de sporthal inclusief overnachten! Heel veel klasgenoten gaan en Amber ook. Vrijdagavond gaan we wat nieuwe skikleding kopen voor de kinderen en verder nog geen plannen op de agenda.